26 nov, 2017

Het VKSO, het orkest van de Veenkoloniën voerde in kamerorkestformatie  o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher en i.s.m. saxofoonkwartet SAKS een wel heel bijzonder programma uit: van Barok tot Latijns Amerikaans met als hoogtepunt: het avontuurlijke muziekwerk ‘HOT’, klezmermuziek vol traditie maar o zo indrukwekkend nieuw èn anders!’
‘HOT’ ging deze middag succesvol in première en komt van de pen van componist/arrangeur en uitvoerend musicus Tim Nobel, verbonden aan het orkest van het Oosten.

De aanwezige muziekliefhebber kon tevens in optima forma genieten van een dubbelconcert voor viool en orkest door niemand minder dan Sergei Bolotny en Heleen Pol en een solopartij van fluitiste Elisabeth Hopman binnen het intrigerende en opzwepende werk van M. Mower waarbij koper- en slagwerk een belangrijk onderdeel vormden.

Het werd een programma dat garant stond voor een fantastische muziekbeleving in één van de mooiste en oudste kerken die Groningen rijk is: de Walfriduskerk te Hellum. Een uitverkochte kerk was het gevolg van dit zorgvuldig gekozen repertoire.

Dit concert kwam tot stand i.s.m. het Departement Duurswold van ’t Nut en de stichting de Helmster Klokkeluider met als hoofddoel het verbinden van mensen onderling.

Foto’s: Henk Drenth en Helma Leutscher

VKSO

Reageer op deze post

Geef een reactie