05 nov, 2018

Het concertkoor van het VKSO, het orkest van de Veenkoloniën zoekt nieuwe koorleden die willen meewerken aan de voetbalopera ‘Veendammer Wind’. Speciaal voor die gelegenheid wil het koor, dat nu bestaat uit 22 kernleden, uitbreiden naar minimaal 60 personen.

In de zomer van 2019 is het voormalig stadion De Langeleegte het decor van een unieke volksopera die ons herinnert aan het roemruchte verleden van de voetbalclub SC Veendam en het trauma dat dit voor velen in de Veenkoloniën teweegbracht. Met dit project heeft Veendam een wereldprimeur want niet eerder werd een volksopera over een voetbalclub in het stadion van diezelfde club uitgevoerd. Speeldata: 28, 29 en 30 juni en 4 en 5 juli 2019.

Het Veenkoloniaal Symfonieorkest, onder leiding van Lubertus Leutscher begeleidt het koor en de solisten. Eén van die solisten is zanger Erwin de Vries. Het koor heeft ruimte voor alle stemmen en dus zijn sopranen, alten, tenoren en bassen welkom.

Op zondag 25 november staat van 14:00 tot 17:00 een openbare repetitie gepland in De Graanrepubliek, de voormalig treinremise in Bad Nieuweschans. Iedereen is daar welkom om kennis te maken en mee te zingen met delen uit deze volksopera. Belangstellenden kunnen ter voorbereiding enkele fragmenten uit deze opera opvragen, die ter plekke zullen worden gerepeteerd.

Stemtest

Om in aanmerking te komen voor deelname aan dit mooie project is een korte stemtest noodzakelijk. Die vinden plaats op zondag 2 en zaterdag 8 december op een nog nader te bepalen locatie.

Voor eventuele inlichtingen vooraf – of heeft u interesse maar bent u deze dag verhinderd – kunt u contact opnemen met productie@voetbalopera.nl

VKSO

Reageer op deze post

Geef een reactie