Educa Symfonia, waar passie èn muziek samenkomen

‘Educa Symfonia’ (voorheen opleidingsorkest VKSO-vanBeresteyn), is een educatief orkest waarbij jong en oud een podium wordt geboden om zich muzikaal verder te ontwikkelen. Dit gebeurt onder leiding van de jonge enthousiaste dirigent Joël Smits.

Inmiddels groeit dit jonge orkest langzaam uit en heeft al meerdere concerten uitgevoerd in o.a. Theater van Beresteijn in Veendam, als begeleidingsorkest van ‘All you need is Music’ in theater Geert Teis in Stadskanaal en meer…

Het orkest is toegankelijk voor musici op minimaal B-niveau en of na 4 jaar les met voldoende resultaat. Het is een projectorkest met een vaste bezetting.

Per seizoen worden 3 á 4 concerten gegeven.  Over het algemeen zullen 25 repetities plaatsvinden.
Repetities vinden plaats op vrijdagavond van 19.00 – 20.30 uur in Congres en Cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam
Het lidmaatschap bedraagt € 50,– per seizoen.
Opgave: b.beugels@planet.nl  t.a.v. Bertine Beugels

Educa Symfonia een initiatief van het VKSO en Cultuur en Congrescentrum vanBeresteijn

Het orkest waar je van geniet, waar je leert en waar je vàn leert!

Koffie èn concert in Cultuur- en Congrescentrum vanBeresteyn Veendam

Koffie èn concert!

Op de ochtend van 25 november,  kon je in Cultuur- en Congrescentrum vanBeresteyn een bijzonder kopje koffie drinken: Jazeker…..je leest het goed: mèt concert! Symfonieorkest ‘Educa Symfonia’ zorgde deze zondag voor een afwisselend concert met licht klassieke muziek en filmmuziek, o.a.: gedeeltes uit de suite ‘Sigurd Jolsafar’ van Edvard Grieg en ’Lord of the Rings’.
Daarnaast werd er aandacht besteed aan de betekenis van de muziek, wat de componist bedoeld heeft met zijn compositie en kon men kennis maken met de musici en hun instrumenten.
Men genoot van de muziek, uiteraard met een kopje koffie.

Tijdens dit concert waren meerdere gastspelers uitgenodigd: musici die in opleiding zijn of een uitstapje maakten.  Zij repeteren een aantal keren mee en musiceerden mee met dit koffieconcert.

Cultuur en Congrescentrum vanBeresteyn bood publiek en musici op deze manier een prachtige muzikale ontmoeting!

'Educa Symfonia' musiceert voor leden Nutsdepartement in Nieuwe Pekela

Op 13 januari 2019, voeren wij een concert uit op uitnodiging van Nutsdepartement in Nieuwe Pekela  Dat is dan wel uitsluitend voor de leden maar wij houden u zeker op de hoogte van ons volgende eerstvolgende concert!

Dit zijn onze vrienden