Educa Symfonia, waar passie èn muziek samenkomen

‘Educa Symfonia’ (voorheen opleidingsorkest VKSO-vanBeresteyn), is een educatief orkest waarbij jong en oud een podium wordt geboden om zich muzikaal verder te ontwikkelen. Dit gebeurt onder leiding van de jonge enthousiaste dirigent Joël Smits.

Inmiddels groeit dit jonge orkest langzaam uit en heeft al meerdere concerten uitgevoerd in o.a. Theater van Beresteijn in Veendam, als begeleidingsorkest van ‘All you need is Music’ in theater Geert Teis in Stadskanaal en meer…

Het orkest is toegankelijk voor musici op minimaal B-niveau en of na 4 jaar les met voldoende resultaat. Het is een projectorkest met een vaste bezetting.

Per seizoen worden 3 á 4 concerten gegeven.  Over het algemeen zullen 25 repetities plaatsvinden.
Repetities vinden plaats op vrijdagavond van 19.00 – 20.30 uur in Congres en Cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam
Het lidmaatschap bedraagt € 50,– per seizoen.
Opgave: b.beugels@planet.nl  t.a.v. Bertine Beugels

Musiceer mee en voer een concert uit met het VKSO orkest èn Educa Symfonia op 4 november!

Heb je een passie voor het bespelen van een muziekinstrument en heb je wel zin in een onvergetelijke en leerzame muzikale ervaring? Beschik je over minimaal niveau B of heb je minstens een aantal jaren les gehad? Geef je dan nu op om een middag plaats te kunnen nemen in een groot symfonisch orkest waarbij jou een podium wordt geboden om voor een aanwezig publiek, een concert van plm. 30 minuten uit te voeren o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher. Bekwame orkestleden zullen jou de middag van 4 november met veel plezier begeleiden tijdens het concert.
Leeftijd speelt hierbij geen enkele rol, wel je motivatie en enthousiasme.

Om zich goed voor te bereiden, ontvangen de deelnemers van te voren toegankelijke muziekpartijen om deze thuis te kunnen instuderen, alvorens zij plaats zullen nemen naast de orkestleden van het educatief symfonisch orkest ‘Educa Symfonia’(voorheen VKSO-opleidingsorkest-vanBeresteyn) en het ‘VKSO’, het orkest van de Veenkoloniën.

Twee repetities zullen van te voren worden gehouden  samen met Educa Symfonia, o.l.v. dirigent Joël Smits, op vrijdagavond 19 oktober en 2 november, in Congres & Cultuurcentrum vanBeresteyn, Museumplein 5a in Veendam.

Nadat de deelnemers op zondagmiddag 4 november a.s., vanaf 15:00 uur de muziekwerken: A Tribute to Henry Mancini – arr. C. Custer en Slavische dansen, no. 8, van A. Dvorák en tot slot Hongaarse Dansen no.5 van J. Brahms samen met ‘Educa Symfonia’ hebben gerepeteerd, zullen zij zich met dit orkest en het VKSO o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher presenteren voor het publiek in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum te Wildervank.

Aanvang concert: 18:00 uur
Einde concert 18:30 uur. Het concert is vrij toegankelijk, dus nodig jouw familie maar alvast uit!
Concertlocatie: Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum, Torenstraat 108 Wildervank
Deelname Meespeelmiddag € 10,00 incl. muziekpartijen, consumpties en belegde broodjes
Voor meer info en/of aanmelding: b.beugels@planet.nl

Bovendien kan iedere deelnemer, ook na dit concert vrijblijvend deelnemen aan 2 repetities samen met Educa Symfonia o.l.v. dirigent Joël Smits in Cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam. Ook enthousiast geworden? Meld je snel aan, des te eerder krijg je de muziekpartijen thuisgestuurd om alvast te kunnen repeteren.

25 november koffie èn concert in Cultuur- en Congrescentrum vanBeresteyn Museumplein 5a Veendam - aanvang: 11:00 uur - entree € 5,00

Koffie èn concert in Cultuur- en Congrescentrum vanBeresteyn Veendam

Koffie èn concert!

Op 25 november, om 11.00 uur kun je in vanBeresteyn een bijzonder kopje koffie drinken: Jazeker…..je leest het goed mèt concert! Symfonieorkest ‘Educa Symfonia’ zorgt deze zondag voor een afwisselend concert met licht klassieke muziek en filmmuziek, o.a.: gedeeltes uit de suite ‘Sigurd Jolsafar’ van Edvard Grieg en ’Lord of the Rings’.
Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de betekenis van de muziek, wat de componist bedoeld heeft met zijn compositie en kan men kennis maken met de musici en hun instrumenten.
De entree is € 5,- uiteraard met een kopje koffie.

Tijdens dit concert zijn meerdere gastspelers uitgenodigd: musici die in opleiding zijn of een uitstapje maken.  Zij repeteren een aantal keren mee en musiceren mee met dit koffieconcert.

Cultuur en Congrescentrum vanBeresteyn biedt publiek en musici op deze manier een prachtige muzikale ontmoeting!

'Educa Symfonia' musiceert voor leden Nutsdepartement in Nieuwe Pekela

Op 13 januari 2019, voeren wij een concert uit op uitnodiging van Nutsdepartement in Nieuwe Pekela  Dat is dan wel uitsluitend voor de leden maar wij houden u zeker op de hoogte van ons volgende eerstvolgende concert!

Dit zijn onze vrienden