Educa Symfonia, waar passie èn muziek samenkomen

‘Educa Symfonia’ (voorheen opleidingsorkest VKSO-vanBeresteyn), is een educatief orkest waarbij jong en oud een podium wordt geboden om zich muzikaal verder te ontwikkelen. Dit gebeurt onder leiding van de jonge enthousiaste dirigent Joël Smits.

Inmiddels groeit dit jonge orkest langzaam uit en heeft al meerdere concerten uitgevoerd in o.a. Theater van Beresteijn in Veendam, als begeleidingsorkest van ‘All you need is Music’ in theater Geert Teis in Stadskanaal en meer…

Het orkest is toegankelijk voor musici op minimaal B-niveau en of na 4 jaar les met voldoende resultaat. Het is een projectorkest met een vaste bezetting.

Per seizoen worden 3 á 4 concerten gegeven.  Over het algemeen zullen 25 repetities plaatsvinden.
Repetities vinden plaats op vrijdagavond van 19.00 – 20.30 uur in Congres en Cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam
Het lidmaatschap bedraagt € 50,– per seizoen.
Opgave: b.beugels@planet.nl  t.a.v. Bertine Beugels

Educa Symfonia een initiatief van het VKSO en Cultuur en Congrescentrum vanBeresteijn

Speel mee met een groot symfonieorkest tijdens de jaarlijkse ‘Meespeelmiddag’

Lijkt het jou ook niet een geweldige belevenis om een concert uit te voeren binnen één groot symfonieorkest?
Het VKSO, het orkest van de Veenkoloniën en educatief orkest ‘Educa Symfonia’ organiseren binnenkort weer zo’n superleuke en leerzame meespeelmiddag waar je te midden van professionele musici, studenten van het conservatorium en amateurmusici de kans wordt geboden voor het uitvoeren van een aantrekkelijk concert. Zowel klassiek- , hedendaags- en filmmuziek komen aan bod. Ben jij die (amateur)musicus die les heeft – of heeft gehad- en wil je de Meespeelmiddag ook eens ervaren en/of onderzoeken of musiceren binnen een symfonieorkest iets voor jou is? Als jou dit aanspreekt dan zijn we naar jou op zoek, ongeacht je leeftijd!
De meespeelmiddag en het uit te voeren concert vinden plaats op 10 maart a.s. en speel je mee met beide orkesten in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum in Wildervank. De volgende muziekwerken staan op het programma:

– Forrest Gump, Alan Silvestry
– In a gentle rain, Robert W. Smith
– L´ Arlesienne Suite, Georg Bizet 

Programma Meespeelmiddag:
15.00 uur repetitie met Educa Symfonia onder leiding van dirigent Lubertus Leutscher. Om 18.15 uur voegt het VKSO zich er bij en worden de werken gezamenlijk uitgevoerd. Publiek is dan van harte welkom en de toegang is gratis.
Repetitie en uitvoering vinden plaats in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum, Torenstraat 108, Wildervank. De financiële bijdrage is € 10,– incl. de muziekpartijen en consumpties

Opgave: b.beugels@planet.nl, ook voor nadere informatie. Graag uiterlijk 22 februari opgeven. Vermelden: instrument, naam, telefoonnummer en emailadres.
Na opgave ontvang je de muziekpartijen zodat je jezelf alvast thuis kunt voorbereiden.

Meespeelmiddag’: Een jaarlijks terugkerende traditie van het VKSO i.s.m. ‘Educa Symfonia’ (educatief symfonieorkest dat in 2015 is opgericht op initiatief van het VKSO en Congres en Cultuurcentrum vanBeresteyn) en ieder jaar amateurmusici een podium biedt om binnen een groot symfonisch orkest plaats te nemen en een concert uit te voeren.

Het orkest waar je van geniet, waar je leert en waar je vàn leert!

Koffie èn concert in Cultuur- en Congrescentrum vanBeresteyn Veendam

Op de ochtend van 25 november,  kon je in Cultuur- en Congrescentrum vanBeresteyn een bijzonder kopje koffie drinken: Jazeker…..je leest het goed: mèt concert! Symfonieorkest ‘Educa Symfonia’ zorgde deze zondag voor een afwisselend concert met licht klassieke muziek en filmmuziek, o.a.: gedeeltes uit de suite ‘Sigurd Jolsafar’ van Edvard Grieg en ’Lord of the Rings’.
Daarnaast werd er aandacht besteed aan de betekenis van de muziek, wat de componist bedoeld heeft met zijn compositie en kon men kennis maken met de musici en hun instrumenten.

Cultuur en Congrescentrum vanBeresteyn bood publiek en musici op deze manier een prachtige muzikale ontmoeting!

'Educa Symfonia' musiceert voor leden Nutsdepartement in Nieuwe Pekela

Op 13 januari 2019, voerden wij een concert uit op uitnodiging van Nutsdepartement in Nieuwe Pekela  Dat was dan wel uitsluitend voor de leden maar wij houden u zeker op de hoogte van ons volgende  concert!

Dit zijn onze zakelijke vrienden