06 jan, 2020

Voor een uitverkochte zaal voerde het VKSO, het symfonieorkest van de Veenkoloniën, o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher, een mix van traditionele klassiekers, musical- klezmer- en filmmuziek uit, tijdens dit Nieuwjaarsconcert dat voor de zesde keer werd georganiseerd in het Margaretha Hardenbergcultuurcentrum in Wildervank. De presentatie was in handen van VKSO voorzitter: Ab Meijerman.

Mezzosopraan Hanneke Tichelaar zong met haar prachtige donkere stem voortreffelijk het ‘Lascia Chio Pianga’ van G.F. Händel en het ontroerende ‘Somewhere Over The Rainbow’ uit de musical ‘The Wizard of Oz’.

Afgezien van filmmuziek als ‘The Rock’ van de fameuze filmmuziekcomponist H. Zimmer en de temperamentvolle ‘The Mask of Zorro’ van J. Horner werd ook klezmermuziek als ‘Hine Ma Tov’, vol passie uitgevoerd.

Naast dit veelzijdige repertoire ontbraken de grote klassiekers zeker niet. Het VKSO zette als eerste in met de magistrale ‘Ouverture Egmont’ van L. van Beethoven, voerde een deel uit van de triomfantelijke symfonie no. 4 van R. Schumann en sloot af met – hoe kan het ook anders – ‘An der schönen blauwen Donau’ van J. Strauss jr. met letterlijk als klapstuk de ‘Radetzky Mars’ van J. Strauss sr.

Een staande ovatie van een zeer enthousiast publiek was een logisch gevolg. Hoe mooi kan het nieuwe jaar beginnen?

Foto’s: Henk Drenth

VKSO

Reageer op deze post

Geef een reactie