05 nov, 2017

Het VKSO concertkoor dat deel uitmaakt van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO) presenteerde zich o.l.v. John Schreurs in een sfeervolle Wedderwegkerk te Oude Pekela.
Het VKSO concertkoor werd hierbij op de piano begeleid door Cas Straatman.

Tevens trad sopraan Karlien de Jonge met verve aan en genoot het publiek van instrumentale uitvoeringen op trompet en orgel, uitgevoerd door trompettist uit het Noord Nederlands Orkest (NNO) Lubertus Leutscher, tevens dirigent en artistiek directeur van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest en op het orgel: Cas Straatman, repetitor op het Prins Claus Conservatorium te Groningen op de afdeling zang en lichte muziek. Ook onderricht Straatman op genoemd conservatorium het bijvak: piano. Samen met John Schreurs is Cas Straatman  koormeester van het VKSO Concertkoor.

Samen brachten zij een variëteit aan werken ten uitvoer w.o.: ‘The Seal Lullaby’- E. Whitacre, ‘La Grace’ – G.P. Telemann, ‘Chanson des Roses’, ‘Contre qui Rose’ en ‘Dirait – on’- M. Lauridsen, ‘Ave Maria uit Otello’- G. Verdi, ‘In uomini! In soldati! uit ‘Cosi fan tutte’ – W.A. Mozart, ‘La Générosité – G.P. Telemann en werken van F. Schubert en G.F. Händel.

Foto’s: Henk Drenth

VKSO

Reageer op deze post

Geef een reactie