13 jan, 2016

De documentaire: ‘Symfonie voor de Veenkoloniën’ is genomineerd voor De Beste Groninger Film 2015 in de categorie Beste Groninger Non-fictiefilm. De andere categorieën zijn: Beste Fictiefilm, Beste Opdrachtfilm en Beste Videoclip. Een jury zal voor iedere categorie een winnaar kiezen. Dit jaar bestaat de jury uit: Gerlinda Heywegen (filmjournalist voor o.a. De Filmkrant), Thomas van den Berg (programmeur Cinetree) en Harry Romijn (conservator Gronings AudioVisueel Archief). De juryvoorzitter is acteur en regisseur Hugo Metsers.

Op vrijdagavond 5 februari zullen om 21.30 uur in het Groninger Forum, tijdens de Groninger editie van het International Film Festival Rotterdam, de winnaars bekend worden gemaakt. Mochten geïnteresseerden willen komen: de uitreiking is gratis. Bij de kassa van filmtheater Groninger Forum kan een toegangsticket worden gereserveerd en gehaald vanaf 27 januari.

Deze verkiezing is erop gericht de Groninger filmindustrie een platform te bieden. Op 9, 16 en 23 januari zullen de genomineerde films daarom in het Groninger Forum worden vertoond. De documentaire ‘Symfonie voor de Veenkoloniën’ wordt vertoond op 16 januari zie blok 2 in onderstaande link. Het volledige programma staat op de website van het Groninger Forum. : http://www.groningerforum.nl/agenda/activiteiten/de-beste-groninger-film-2015.

Tevens wordt de documentaire ‘Symfonie voor de Veenkoloniën’ uitgezonden op 3 februari op Podium TV aanvang: 18.00 uur
Kabelfrequenties• Ziggo / UPC kanaal 35• Kabelnoord kanaal 19• Caiway kanaal 39• Live internet videostream• Video on Demand

Bron: stichting Beeldlijn, Groninger Forum, VKSO

admin

Reageer op deze post

Geef een reactie