10 jan, 2016

Prachtige muziekwerken die volgens traditie goed pasten binnen een Nieuwjaarsconcert. Het werd een concert in optima forma met werken van o.a. W.A. Mozart, P.I. Tsjaikovski, N. Rimsky- Korsakov, P. Mascagni ,Dopper en natuurlijk….J. Strauss jr. en sr. Bovendien genoot een groot aanwezig publiek van de solo van cellist Marius van Delden , tijdens de indrukwekkende Nocturne van P.I. Tsjaikovski. Vanzelfsprekend werd deze avond afgesloten met de ‘klassieke evergreen’: de Radetzky Mars.

Een bijna onophoudelijk applaus was het gevolg van een zeer gewaardeerd concert binnen de in een kerstsfeer gehulde Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum.

De presentatie was in handen van Jonathan Wallen die ondermeer Harry Hartsema ( voorzitter van stichting Wildervanck- Wildervank) dankte voor de uitstekende onderlinge samenwerking . Stichting Wildervanck- Wildervank beheert de monumentale Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum alwaar het Veenkoloniaal Symfonie Orkest sinds de oprichting maandelijks repeteert.

Foto’s: Henk Lansink

admin

Reageer op deze post

Geef een reactie