17 jun, 2017

Klassik Nacht in Haren/Ems (D) : muziek, kunst, heerlijkheden en sfeer, een succesformule waar een groot publiek bij aanwezig was op 17 juni 2017

Met de in 1828 gebouwde ‘Mershmühle’ (Hollandse walmolen) op de achtergrond, bezorgde het Veenkoloniaal Symfonie Orkest o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher – een buitengewoon aangename muzikale avond m.m.v. het VKSO concertkoor, het Duitse Mannenchor Concordia, het Gymnasium Chor Haren/Ems, het Duitse jongerenkoor ‘Young Voices’ en basisschoolleerlingen uit het Duitse Haren/Ems en het Nederlandse Borger Odoorn e.o. Dit muzikale spektakel speelde zich af binnen een sfeervol authentiek decor.

Klassik Nacht is onderdeel van GRONDTOON/GRUNDTON een cultureel festival tussen de hondsrug en Emsland.

Het festival is gebaseerd op de culturele en geschiedkundige overeenkomsten tussen de Hondsrug in Drenthe en het Emsland rondom Haren (D)

Het Veenkoloniaal Symfonie Orkest o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher is een belangrijke partner van dit festival dat middels een boeiende programmering en de deelname van een verscheidenheid aan koren uit  Drenthe en Haren/Ems (D) het grensoverschrijdende karakter onderschrijft.

foto’s: Henk Drenth

VKSO

Reageer op deze post

Geef een reactie