21 jun, 2017

De klanken van Mozart, Debussy, en Rossini zijn gewoonlijk te beluisteren in prachtige concertzalen. Maar in het Drentse Eext pakte het Veenkoloniaal Symfonie Orkest het op de langste dag van het jaar heel anders aan. Daar voerden -op een idyllische open plek- in het bos, diverse ensembles, uit dit 75 koppig groot symfonieorkest, luisterrijke muziekwerken uit, voorzien van een mooie akoestiek en magische momenten door het gezang van vele vogels.

Afgelopen herfst speelde dirigent en artistiek directeur Lubertus Leutscher van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest, met een blazerskwintet op de deze open plek bij landgoed Heidehof. ‘Een geweldige ervaring’. Het publiek was zeer enthousiast en de musici ook. Na afloop van dat optreden besloten zij om het een volgende keer groter aan te pakken. Dus vormde deze  open plek  in het bos, het decor van een uniek concert voor maximaal 350 bezoekers. Naast koperblazers klonk er dit keer ook fluit-, cello- viool- en harpmuziek  en werd er zelfs een piano in het bos geplaatst.

Tijdens het midzomerconcert traden o.a. de Oekraïense violist Sergei Bolotny en de Japanse pianiste Keiko Sakuma op. Musici van topklasse met een uitstekende internationale reputatie.

Doelstelling is om mens en natuur meer in harmonie met elkaar te laten leven, een concert in de buitenlucht past daar goed bij volgens de organisatie!

Dit midzomerconcert wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Aa en Hunze

Landgoed Heidehof is bekend van Natuurbegraafplaats Hillig Meer dat op het terrein ligt

men.

Deelnemende musici uit het Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO):

Sergei Bolotny – viool

Christiaan van Hemert – cello

Nienke van Leijden – harp

Elisabeth Hopman – fluit

Tom Vink – trompet

Alfons Alkema – trompet

Annet Schippers- Koolhaas – hoorn

Joël Smits – hoorn

Nynke de Haan – hoorn

Jan Krol – hoorn

Gerben Brunia – trombone

Bauke Burghgraef – bastrombone

 

Keiko Sakuma – piano

Liesbeth Wilderveld – piano

foto’s: Henk Drenth

VKSO

Reageer op deze post

Geef een reactie