07 jul, 2024

Heerlijk zittend of lekker onderuit genieten van mooie klassiekers van componisten als Sibelius, Haydn en Bruckner met het VKSO, orkest van de Veenkoloniën o.l.v. dirigent Lubertus dat -op deze late zondagochtend van 7 juli-onderdeel was op het driedaagse FestiValderAa in Schipborg, gelegen in het idyllische Drentse beekdallandschap.

Bij FestiValderAa kon jong en oud genieten van muziek, theater en kunst. Een festivalweekend om veel te ontdekken en te beleven op meerdere locaties midden in de natuur en daarbuiten!

De geschiedenis van FestiValderAa gaat terug tot 2011, toen het festival voor het eerst werd georganiseerd te midden van het landschap van de Drentsche Aa. Het initiatief kwam voort uit de visie van oud-directeur Henk Jongebloed, die na 25 jaar betrokkenheid bij het theaterfestival Oerol een vergelijkbaar evenement wilde creëren in zijn eigen woonplaats, Schipborg.

In samenwerking met Joop Mulder, de bedenker van Oerol, werd FestiValderAa geboren. Enkele voorstellingen die eerder op Oerol te zien waren, werden aangepast en opnieuw uitgevoerd in de natuurlijke omgeving van Schipborg. Deze unieke formule sloeg aan, en mede dankzij de bekendheid van Oerol kon het festival rekenen op veel media-aandacht. De eerste editie trok al 5.500 bezoekers uit heel Noord-Nederland en daarbuiten. Vandaag de dag is het nog steeds een geliefd festival onder de Noorderlingen.

Foto’s: Henk Drenth en Alka Bick

VKSO

Reageer op deze post

Geef een reactie