17 jun, 2024

In brede zin genieten van cultuur staat bij ‘Klassik Nacht’ altijd voorop, waarbij klassieke- en populaire muziek, internationale performances en culinaire hoogstandjes dit concert weer kleurrijk wisten te maken!

Eén groot indrukwekkend samengesteld koor dat samen met het VKSO en m.m.v. sopraan Elizabeth Kooy o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher het publiek een fantastische muzikale avond heeft bezorgd.
Het publiek genoot zichtbaar van klassieke en de meer populaire werken van Sibelius tot Haydn en Bruckner tot Paich met het voor iedereen ongekend bekende ‘África’.

De veelzijdige sopraan Elizabeth Kooy met een rijke ervaring in de wereld van de opera en het theater, liet luisterrijk van zich horen met het prachtige ‘Rejoice’ van Händel, het meeslepende ‘O mio Babbino caro’ van Puccini en meer…

Ook het legendarische ‘Lord Of The Dance’ van Hardiman werd een beleving met de performance van ‘Arc of the Irish Dance’.

En het kan bijna niet beter om af te sluiten met ’Pomp and Circumstances’ van Elgar! En zo geschiedde….
Met dank aan de volgende koren: VKSO concertkoor, Pur Sang Sleen, Städtischer Musikverein Meppen, Gymnasiumchor Haren(Ems) en MGV Concordia eveneens uit Haren(Ems) en iedereen die aan deze fantastische avond heeft meegewerkt!

Foto’s: Henk Drenth en Martin Knopp

 

VKSO

Reageer op deze post

Geef een reactie