10 mei, 2023

Minutenlang applaus en staande ovatie 'Carmina Burana'

Op de avond van 5 mei vond een succesvol concert in de imposante Smetanazaal plaats dat onderdeel is van de in 1905 tot 1911 gebouwde indrukwekkende Obecni Dum-, voormalig gemeentehuis dat naast gemeentediensten ook ruimte bood en nog aldoor biedt aan culturele evenementen. Hoogtepunt van dit concert was de spectaculaire ‘Carmina Burana’ van componist Carl Orff.
Een zeer aansprekend en bekend werk voor groot koor, solisten en orkest.

Het VKSO bestaande uit 65 musici voerde de onovertroffen ‘Carmina Burana’ gezamenlijk met een groot 150 koppig internationaal koor uit, w.o. leden van het VKSO concertkoor, leerlingen van scholengemeenschap ‘Kindsheid Jesu’ jongenskoor ‘Praags Pueri Gaudentes’ en vele anderen uit Nederland, België en Duitsland.

Virtuoze solisten als bas bariton Martijn Sanders, countertenor Rob Meijers en sopraan Nana Tchikhinashvili, completeerden dit fameuze werk. Tevens trakteerde het VKSO het publiek op ‘Night on Bald Mountain’, een intrigerend werk van componist Modest Moessorgski. Een uitzinnig publiek dat overliep van enthousiasme was het logische gevolg.

Foto’s: Henk Drenth

VKSO

Reageer op deze post

Geef een reactie