25 sep, 2016

LEAD is de internationale Leiderschap Academie Dirigenten en heeft als hoofddoel (recent) afgestudeerde dirigenten een lifelong learning proces te bieden met supervisie, masterclasses, mentoring, coaching en advies en hen onderling te verbinden in een netwerk/platform voor intervisie. Leiderschap en maatschappelijke functie van de professionele musicus en de context waarin deze werkt, zijn belangrijke thema’s.

Onderdeel van LEAD zijn twee weekends per jaar waarin de deelnemers gedurende het weekend intensief bezig zijn met het dirigentenvak. Deze weekends worden gehouden op Resort ‘Hof van Saksen’.

Tijdens dit septemberweekend op Hof van Saksen, begeleidde het Veenkoloniaal Symfonie Orkest op zondag 25 september a.s. de masterclasses voor dirigenten o.l.v. o.a. Hans Leenders, Chris Fictoor, Geert Jan van Beijeren. Ter afsluiting van dit ‘LEADweekend’ voerde het het Veenkoloniaal Symfonie Orkest o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher een toegankelijk klassiek concert uit op Resort Hof van Saksen met werken van W.A. Mozart, P. Mascagni, en N. Rimsky Korsakov.

 

ProgrammaLogo3:

Ouverture die Zauberflöte    W.A. Mozart

Intermezzo Sinfonico             P. Mascagni

Scheherezade deel 3 en 4      N. Rimsky Korsakov

 

 

 

VKSO

Reageer op deze post

Geef een reactie