20 dec, 2015

Impressie van een drukbezochte première van de documentaire ‘Symfonie voor de Veenkoloniën’, dat in het Dagblad van het Noorden met een 4**** recensie werd bekroond.

Regisseuse Saskia Jeulink maakte in opdracht van Stichting Beeldlijn een muzikaal portret van een eigenzinnig gebied met een rijke geschiedenis, heden en toekomst.

Cast: Jurriaan Berger en het Veenkoloniaal Symfonie Orkest o.l.v. Lubertus Leutscher, regie: Saskia Jeulink, camera: Arno Cupedo, geluid: Menno Knevel.

Hoe klinken de Veenkoloniën? Componist & jazzpianist Jurriaan Berger ( Zaandam) pakte de uitdaging op, om een compositie te maken waarin zowel het heden als het verleden doorklinken. Berger reisde voor deze documentaire in hoog tempo over de voormalige veengronden, ontmoette diverse Veendammer noordelingen en verzamelde typische geluiden van vroeger en nu. Het Veenkoloniaal Symfonie Orkest was voor deze documentaire zijn klankbord en vergezelde hem in zijn zoektocht. Het lukte Berger om samen met het Veenkoloniaal Symfonie Orkest o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher, de Gronings- en Drentse Veenkoloniën met haar roemrijke geschiedenis en rechtlijnige landschap te vertalen naar een hedendaagse experimentele compositie!

admin

Reageer op deze post

Geef een reactie