20 jun, 2015

Cultuurcentrum vanBeresteijn vierde haar 10e verjaardag en trakteerde Veendam en haar inwoners op vele muzikale lekkernijen met als kers op de taart: Het ‘Midzomer Promsconcert’.

Een zeer gevarieerd programma deed veel publiek toestromen naar het Museumplein, die dit verjaardagsfeest beslist mee wilde vieren.

Het Veenkoloniaal Symfonie Orkest o.l.v. Lubertus Leutscher speelden overtuigend en met passie de ‘Ouverture uit Royal Fireworks Music’ van G.F.Händel en ‘Carmen Suite no.1 van G. Bizet en begeleidde vervolgens vele regionale artiesten w.o. ‘de Troebadoers’ ( Alex Vissering, Edwin Jongedijk en Jan Henk de Groot), die met fantastische streektaalnummers het publiek wisten te beroeren.

Ook wereldwijd bekende evergreens als ‘Stairway to Heaven’ ‘A Whiter Shade of Pale’ werden door het VKSO begeleid en fantastisch vertolkt door het geweldige stemgeluid van Irene Wilkens en Gerry Wolthof.

Een vibe van de legendarische popformatie Abba bereikte het publiek met enkele hits van destijds: ‘Dancing Queen’ en ‘Waterloo’ dat met veel enthousiasme werd gezongen door Marianne van der Velde en Irene Wilkens.

Ritmisch en opzwepend liet het Veenkoloniaal Symfonie Orkest van zich horen door het Zuid Amerikaanse ‘España Cañi’ en ‘Danzas Cubanas’ uit te voeren.

At last but not least, was er een wervelend optreden van het fenomeen Ellen ten Damme die met haar stem en fenomenale performances het publiek zonder enige moeite voor zich wist te winnen.

Zonder ‘Pomp and Circumstances no.1 ‘, beter bekend als ‘Land of Hope and Glory’, geen Promsconcert. Staand en luidkeels zong het publiek mee en werd dit succesvolle Midzomer Promsconcert afgesloten.

Een afterparty met dj maakte dit groots gevierde verjaardagsfeest compleet.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, bekend van o.a. Klokhuis, Verre Verwanten en het RTL4 programma Editie NL

Foto’s: Henk Lansink

admin

Reageer op deze post

Geef een reactie