19 apr, 2015

Jacques d’Ancona presenteerde op 30 maart 2010 de vele ambitieuze doelstellingen van een zojuist opgericht symfonie orkest. Het Veenkoloniaal Symfonie Orkest o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher werd een feit. Vijf jaar later is het VKSO niet meer weg te denken uit het regionale culturele landschap en ver daarbuiten.

Binnen haar eerste lustrum heeft het Veenkoloniaal Symfonie Orkest een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt waarin vele muzikale hoogtepunten en successen werden behaald. Een groot symfonisch orkest, bestaande uit professionele musici, conservatoriumstudenten en getalenteerde amateurs, dat een aanzienlijk niveau heeft weten te bereiken in een relatief korte tijd.

Inmiddels is het Veenkoloniaal Symfonie Orkest verrijkt met het VKSO concertkoor en een op handen zijnde VKSO opleidingsorkest.

Dat dit eerste lustrum niet onopgemerkt aan het publiek voorbij is gegaan, blijkt o.a. uit dit Lustrumconcert waarvoor een speciaal geselecteerd programma was samengesteld waarin een wereldpremière van de jonge componist M. Kaptijn werd opgenomen m.m.v. solisten Pamela Wallen, Elisabeth Hopman en Margaretha den Hollander. Tevens maakten fenomenale koorwerken van W. Dirriwachter hun opwachting en waren ongeëvenaarde werken van de legendarische, Veenkoloniale componist C. Dopper,sinds lange tijd te beluisteren.

Dit eerste lustrum werd o.l.v. de ambitieuze en inspirerende dirigent Lubertus Leutscher uitgevoerd met genoemde overweldigende onvergelijkbare muziekwerken voor een groot aanwezig publiek in de sfeervolle Grote kerk te Wildervank

Foto’s: Henk Lansink

admin

Reageer op deze post

Geef een reactie