12 apr, 2015

Christiaan van Hemert ( cello ), Stefanie Rotzsch ( piano ) en Jan Fokkema ( contrabas ) wisten tijdens dit kamermuziekconcert
het publiek te raken met hun muzikaliteit en bevlogen samenspel.

Christiaan van Hemert studeerde cello aan het Utrechts Conservatorium bij Elias Arizcuren. van Hemert behaalde zijn master in 2000 met onderscheiding. Sindsdien remplaceerde van Hemert in diverse Nederlandse orkesten waaronder het Noord Nederlands Orkest.

Pianiste Stefanie Rotzsch studeerde muziekwetenschappen aan de universiteit in Frankfurt en piano aan de conservatoria van Frankfurt en Utrecht. Stefanie trad met verschillende ensembles op en geeft daarnaast pianolessen.

Contrabassist Jan Fokkema begon zijn carrière in 1978 met lessen van Otto Faulhaber. Fokkema studeerde aan het Stedelijk Conservatorium Groningen bij Peter Korpershoek, bij wie hij na het voortijdig beëindigen van zijn conservatoriumstudie, nog gedurende twee jaren privélessen volgde. Door de jaren heen heeft Fokkema zijn medewerking verleend aan verschillende amateur- en semiprofessionele orkesten en ad hoc ensembles en -projecten. Sinds de oprichting van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest in 2010 is Jan Fokkema aanvoerder van de contrabassen.

Deze serie kamermuziekconcerten wordt mede mogelijk gemaakt door de stichting Muziek & Kunst, een samenwerking van het Huis voor de Kunst en het Veenkoloniaal Symfonie Orkest.

Foto’s: Helma Leutscher

admin

Reageer op deze post

Geef een reactie