15 mrt, 2015

Jazz, Bebop, Blues, Standards en meer….. werden op deze zondagmiddag glorieus uitgevoerd door de veelgeprezen jazzpianist Rein de Graaff in het Huis voor de Kunst.

Hieronder een foto-impressie van Rein de Graaff die voorafgaand aan het kamermuziekconcert inspeelt en vervolgens de liefhebber van dit genre een boeiende muzikale middag bezorgt.

In de ’60 en ‘70 musiceerde – de in Groningen geboren – Rein de Graaff in de USA met jazzlegendes als: Johnny Griffin, Art Taylor, Dexter Gordon, Philly Joe Jones e.v.a. In 1979 was de Graaff na Rita Reys, de tweede Nederlander die een jazzplaat in Amerika mocht komen maken. De Graaff nam de plaat toen op met Tom Harrell, Ronnie Cuber, Sam Jones en Louis Hayes.
De Graaff werd door zijn opmerkelijke pianospel onderscheiden door toekenning van twee prestigieuze jazzprijzen: Eerder ontving hij de ‘Boy-Edgar-prijs en de ‘Bird Award’.
In zijn leven nam Rein de Graaff meer dan 40 albums op.

Deze serie kamermuziekconcerten wordt mede mogelijk gemaakt door de stichting Muziek & Kunst, een samenwerking van het Huis voor de Kunst en het Veenkoloniaal Symfonie Orkest.

foto’s: Helma Leutscher

admin

Reageer op deze post

Geef een reactie