10 jan, 2011

Wildervank- Het Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO) is flink gegroeid. De audities hebben geleid tot op dit moment 51 orkestleden afkomstig uit de veenkoloniën en ruime omgeving. Er wordt geprobeerd ook musici uit de grensstreek in Duitsland te interesseren voor het orkest.

Het orkest bestaat uit een combinatie van professioneel opgeleide musici aangevuld met talentvolle amateurs. Het programma heeft zowel aandacht voor het klassieke, romantische repertoire als musical- en filmmuziek. ook bestaat het plan om regionale artiesten van het Groninger (Veenkoloniale) lied uit te nodigen om met het orkest samen op te treden. Inmiddels wordt wekelijks gerepeteerd op zondagavond in de Margaretha Hardenbergkerk in Wildervank. Onder leiding van de gedreven en artistiek leider, Lubertus Leutscher, wordt gewerkt aan het programma voor het eerste concert. Dit zal een feestelijk nieuwjaarsconcert worden op 15 januari 2011 in de Grote kerk in Wildervank.

Verder staan er concerten op het programma voor de opening van het NS-station in Veendam, de Night of the Proms in Stadskanaal en optreden in het Geert Thijs Theater en van Beresteyn. Naast concerten van het gehele orkest zullen een blazers- en een strijkersensemble vanuit het orkest een aantal optredens verzorgen. Er zijn plannen om ook over de grens concerten te gaan verzorgen bij onze overburen.

Bron: de Koerier

admin

Reageer op deze post

Geef een reactie