01 jul, 2018

In het kader van de uitreiking van de ‘Friese Emmy Award 2018 ’ vernoemt naar de virtuoze violiste Emmy Verhey, die onafgebroken een vijftig jaar durende nationaal- en internationale carrière genoot, begeleidde het VKSO o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher – deze bijzondere muzikale avond- in een met veel publiek toegestroomde Stadsschouwburg, ‘De Harmonie’ te Leeuwarden.

De ‘Friese Emmy Award’ ging dit keer naar trompettist Saleem Khan waarbij het VKSO, deze terechte winnaar, muzikaal begeleidde bij het ’trompetconcert in E flat major’ van componist J. Haydn. Het VKSO ondersteunde tevens de aangemerkte veelbelovende celliste Wytske Holtrop bij het celloconcert van E. Elgar. Deze unieke onderscheiding werd uitgereikt door Emmy Verhey in eigen persoon.

Naast het trompetconcert van Haydn klonk onder meer Doppers intrigerende en zelden te horen Amsterdamse Symfonie. Een wandeling langs de grachten, een roerige Koninginnedag….. Het publiek, beleefde het allemaal! En dan de o zo aanstekelijke Tweede Jazz Suite van Sjostakovitsj. Een staande ovatie volgde!

De ‘Friese Emmy Award’ wordt toegekend aan de kandidaat die volledig voldoet aan het profiel en tevens een bewezen internationale carrière heeft. Daarnaast kunnen er één of meer runners up worden aangewezen, die nog geen internationale carrière hebben maar wel de potentie daartoe.

Doel van de ‘Friese Emmy Award’ is om de naamsbekendheid van deze musici te vergroten, regionaal en landelijk, en hun carrière positief te beïnvloeden Dit door hen zichtbaarheid te geven in pers en media. Daarbij krijgen zij de gelegenheid om te schitteren in een soloconcert begeleid door een voltallig symfonisch orkest.

Foto’s serie 1: Henk Drenth (1e serie t/m de rode Friese Emmy Award)
Foto’s serie 2 : Jeanette de Groot

Fragment symfonie no. 6 (Amsterdamse) C. Dopper

VKSO

Reageer op deze post

Geef een reactie