01 apr, 2016

Het Veenkoloniaal Symfonie Orkest, heeft op 30 maart jl. op grootse wijze haar doelstellingen gepresenteerd, in de toepasselijke ambiance van het Veenkoloniaal Museum te Veendam. Hierbij is het moment aangebroken voor de opmaat van de muzikale activiteiten van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest.

Onder leiding van Jacques d’Ancona werden de doelstellingen van de twee stichtingen die het VKSO faciliteren, toegelicht. Tijdens deze presentatie werd het geheel muzikaal omlijst m.m.v. de solisten Rob Zigter en Rebecca Jager, die in de toekomst samen met het orkest gaan optreden binnen de Veenkoloniën.

Kort samengevat de doelstellingen van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest:
De Veenkoloniën en de Duitse grensstreek, middels een gevarieerd repertoire van hoogwaardig niveau, evident en welluidend op de kaart te zetten en getalenteerde muzikanten de mogelijkheid te bieden, zich verder te ontwikkelen en te bekwamen binnen het collectief van een symfonie orkest, bestaande uit plm. 75 leden.

Het repertoire zal bestaan uit: klassieke muziek, opera en operette, lichte muziek, filmmuziek, popmuziek en streektaalmuziek! Geschikt bevonden amateurs worden aangevuld met studenten van het conservatorium en professionele musici. Men kan zich hiervoor opgeven op de website van het orkest: www.vkso.nu

In samenwerkingsverband met muziekscholen en particuliere docenten binnen de Veenkoloniën, worden er speciale dagen gepland om leerlingen die hierbij lessen volgen, de uitzonderlijke kans te bieden, mee te laten spelen in het orkest of zich vocaal en- of solistisch verder te ontwikkelen. Deze unieke ervaring zal de muzikaliteit bevorderend en stimulerend beïnvloeden.

Collectief samenwerken met culturele- en multiculturele instellingen, theaters, stichtingen en overige gemeenten binnen de veenkoloniën om elkaar te versterken en te inspireren.

Het verzorgen van concerten op scholen, zorg- en verpleeginstellingen in kleinere orkestbezetting, geformeerd uit het volledige orkest, bijv.: (koperensemble, strijkersensemble e.d.) ter bevordering van maatschappelijke en sociale verbondenheid.

Al met al een uniek en compleet geheel dat wellicht uw steun verdient, u kunt dit doen door “vriend van het orkest”te worden, zie de website van het orkest: www.vkso.nu waarop u alle informatie kunt vinden.

Bron: VKSO

admin

Reageer op deze post

Geef een reactie