25 mei, 2022

Het VKSO bereidt zich met groot enthousiasme voor op veelbelovende jubileumconcerten voor het nieuwe seizoen. Naast een wereldpremière zal er een compilatie van 12 1/2 jaar onvergetelijke hoogtepunten worden uitgevoerd in meerdere theaters in het Noorden met als titel: 'Het verhaal van de Veenkoloniën'

Een impressie van de studiedag van het VKSO o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher dat zondag 22 mei gezamenlijk repeteerde met het VKSO concertkoor en het Duitse koor: Städtischer Musikverein Meppen. Waarom? Om een grote uitdaging waar te gaan maken: deel 1 van de nog nooit uitgevoerde 5e symfonie van componist en dirigent Cornelis Dopper voor het eerst te kunnen laten klinken in meerdere theaters binnen het nieuwe seizoen.  Een wereldpremière dus, dat deel uit zal maken van het jubilerende VKSO dat dit jaar 12 ½ jaar bestaat!

Maar dat is natuurlijk niet alles…..een compilatie van 12 1/2 jaar hoogtepunten m.m.v. van het VKSO concertkoor, Chor Städtischer Musikverein Meppen, altmezzo Carina Vinke, mezzosopraan Hanneke Tichelaar, tenor Falco van Loon, bas Martijn Sanders, Bert Hadders, Bolotny Trio en Jan Kuipers, beloofd een onvergetelijke hit te worden.

Dus… Houd het VKSO de komende tijd in de gaten via de socials en de website!

Dirigent: Lubertus Leutscher

Verteller: Beno Hofman

Regisseur: Kees Scholten

Vormgever: Harm Naaijer

Foto’s: Nick Roestenburg en Helma Leutscher

VKSO

Reageer op deze post

Geef een reactie