13 nov, 2018

De combinatie van concerten en cultuurhistorie is treffend voor het genieten van prachtige muziek in monumentale kerken met ieder zijn eigen unieke geschiedenis.

Het VKSO, het orkest van de Veenkoloniën was de aangewezen afsluiter van de serie ‘Kerk en MuziekCaroussel 2018’ dat eerder in vijf monumentale Groninger kerken, prachtige concerten heeft verzorgd middels diverse ensembles en vocalisten van een uitstekend niveau.

Op de middag van 11 november 2018, trad het VKSO o.l.v. Lubertus Leutscher aan met speciaal geselecteerde muziekwerken – o.a. de 3e symfonie van Brahms – die perfect harmonieerden binnen de sfeer van de eeuwenoude muren, behorend aan de laatgotische Bartholomeuskerk die in 1506 in Beerta werd voltooid.

Stichting Oude Groninger Kerken organiseerde samen met het VKSO, het orkest van de Veenkoloniën, de serie ‘Kerk en MuziekCaroussel 2018’.  Door muziek aan deze kerken te verbinden, vestig(d)en zij de aandacht op het rijke cultuurhistorische verleden van de provincie Groningen.

Foto’s: Henk Drenth

VKSO

Reageer op deze post

Geef een reactie