22 jun, 2018

Vele kinderen en hun (groot)ouders vormden een enthousiast publiek tijdens het bijwonen van een bijzonder toegankelijke concert, uitgevoerd door het VKSO, het orkest van de Veenkoloniën o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher in Sporthal de Mencke te Uithuizen, dat voor een dik uur was omgetoverd als concertzaal.

Dit educatieve concert  vond op vrijdagavond 22 juni 2018 plaats op uitnodiging van muziekschool Hunsingo met de bedoeling om kinderen kennis te laten maken met een groot symfonisch orkest.

In het kader van educatie kwamen verschillende stijlen aan bod: van klassiek tot filmmuziek. In de weken voorafgaand aan dit concert verzorgde Muziekschool Hunsingo een voorbereidend programma op de basisscholen van gemeente Eemsmond.

Hoogtepunt van de avond was de uitvoering van het muzikale sprookje ‘Peter en de Wolf’ van S. Prokofiev dat in 1936 in Moskou in première ging nog altijd wereldwijd succesvol is. ‘Peter en de Wolf’ werd op boeiende wijze door het VKSO uitgevoerd en verteld door oud burgemeester van Veendam: Ab Meijerman die tevens voorzitter is van dit 75 koppig groot symfonisch orkest.

Een prachtig klassiek werk als de Hongaarse dans no.5 van componist J. Brahms werd ten gehore gebracht maar ook de soundtrack van de nog altijd populaire film ‘Pirates of the Caribbean’, kwam luisterrijk aan bod evenals het onovertroffen Ierse ‘Lord of the Dance’ dat nog altijd wereldberoemd is waarbij de naar schatting 300 aanwezigen in de sportzaal – onder aanvoering van de dirigent – uitbundig meeklapten en meedansten. Een zeer geslaagde muzikale avond was een logisch gevolg!

De organisatie en het eigenaarschap van dit project was in handen van muziekschool Hunsingo

Foto’s: Helma Leutscher

VKSO

Reageer op deze post

Geef een reactie