21 mei, 2017

In de prachtige natuurlijke omgeving rondom het Drentse Gasselternijveen, binnen de gemeente Aa en Hunze – werd op de middag van 21 mei –  een speciaal uitgezette wandeling aangeboden die langs meerdere idyllische plekken leidde. Voorafgaand werden de wandelaars/concertbezoekers muzikaal onthaald in de sfeervolle 19e eeuwse PKN kerk te Gasselternijveen door musici van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO) o.l.v. Lubertus Leutscher.

Het muziekwerk ‘Chanson de Matin’ van E. Elgar vormde het muzikale startsein van deze wandeling, die leidde naar een prachtig slotconcert van het  plm. 75 koppig groot symfonisch orkest dat werd uitgevoerd in genoemde PKN kerk dat sinds 1997 tot een beschermd Rijksmonument behoort. Double Concerto in E minor voor altviool en klarinet, Op. 88 deel 1  van componist M. Bruch m.m.v. van solisten: Rolinka Niers (klarinet) en Kees Dekkers (altviool) bekroonde dit door het publiek zeer goed ontvangen concert.

Deze unieke culturele beleving kwam tot stand i.s.m. provincie Drenthe en gemeente Aa en Hunze in het kader van ‘2017 Jaar van de Dorpen’.

Foto’s: Henk Drenth

VKSO

Reageer op deze post

Geef een reactie