30 nov, 2014

Maar liefst 18 enthousiaste deelnemers traden deze zondagmiddag aan met het voltallig Veenkoloniaal Symfonie Orkest, tijdens de jaarlijks terugkerende ‘Meespeelmiddag’. De ‘Meespeelmiddag is bedoeld om amateurs – van jong tot oud – met minimaal niveau B, een unieke en leerzame muzikale ervaring te laten opdoen, door hen plaats te laten nemen binnen een symfonisch orkest. Om goed voorbereid te zijn, ontvingen de deelnemers ruim van te voren twee toegankelijke muziekpartijen om deze thuis in te studeren. Voorafgaand aan het concert, repeteerden zij eerst met het orkest. Na imponerende delen uit de Carmen Suite no.1 en een indrukwekkende vioolsolo van Heleen Pol waarin zij de herkenbare theme uit ‘Schindler’s List’ vertolkte , presenteerden de goed voorbereide deelnemers zich – met het Veenkoloniaal Symfonie Orkest – in de sfeervolle ambiance van de Grote kerk te Wildervank.
Onder leiding van dirigent Lubertus Leutscher werd het muzikaal beoogde resultaat ten gehore gebracht aan het aanwezige publiek. De uit te voeren muziekwerken waren :’Moonriver van H. Mancini en ‘New York, New York’ van J. Kander en F. Ebb.
Bovendien werd deze middag het muzikale sprookje: ‘Peter en de Wolf’ uitgevoerd door het VKSO. Hiervoor werden vele kinderen (7/8 jaar) uitgenodigd, die lessen hadden gevolgd over dit befaamde sprookje. Verteller van dit sprookje was oud-burgemeester Ab Meijerman. Ook de Sint bracht nog even een bezoek. Deze geslaagde middag werd in samenwerkingsverband met Muziek- Dans- en Theaterschool Veendam uitgevoerd.

Foto’s Henk Lansink

admin

Reageer op deze post

Geef een reactie