17 sep, 2017

Sinds 2012 is het Huis voor de Kunst te Veendam een gastvrij thuiskomen voor veel kunst- en cultuurliefhebbers. Naast een omvangrijk, veelal museale kunstcollectie uit de Gouden Eeuw, biedt het Huis voor de Kunst de ware liefhebber al vijf jaar imposante exposities van gerenommeerde kunstenaars en ieder seizoen een spraakmakend cultureel programma met daarin exemplarische klassieke kamermuziekconcerten, uitgevoerd door vooraanstaande musici, boeiende muzikale reizen vol wereldmuziek, inspirerende lezingen en amusante optredens op het gebied van podiumkunsten.

Het Huis voor de Kunst vierde daarom op grootse wijze haar vijfjarig bestaan, samen met het 75 koppig Veenkoloniaal Symfonie Orkest o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher i.s.m. business partner Lexus Groningen op een ludieke locatie: De showroom! Deze werd op een aantal bolides    na, voor deze feestelijke gelegenheid omgetoverd tot podium, concertzaal en foyer! Dat viel uitstekend in de smaak bij de vele toehoorders, die dit concert binnen deze setting als zeer uniek en verrassend hebben ervaren.

Het aanwezige publiek kon uitzien naar een lustrumconcert vol toegankelijke klassieke muziek, de tijdloze evergreens ‘New York, New York’, ‘Lord of the Dance’ en spectaculaire filmmuziek: ‘Star Wars’

Foto’s: Henk Drenth

VKSO

Reageer op deze post

Geef een reactie