03 sep, 2014

Veendam – De stichting Muziek & Kunst in Veendam biedt muziekliefhebbers in het seizoen 2014 – 2015 weer een serie van zes prestigieuze kamermuziekconcerten, die uitgevoerd zullen worden in de huiselijke en sfeervolle ambiance van het Huis voor de Kunst.

Diverse vooraanstaande ensembles zullen liefhebbers van kamermuziek trakteren op meesterwerken, afkomstig van vermaarde componisten uit de muziekgeschiedenis. Ook jazz, bebop en blues zal niet ontbreken en een extra dimensie toevoegen aan deze serie kamermuziekconcerten. Na afloop van de concerten is er gelegenheid om de unieke kunstcollectie in het Huis voor de Kunst te bezichtigen. Deze is met veel passie de afgelopen drie decennia bijeen gebracht door Jan Starke, de initiator van het Huis voor de Kunst Veendam. Deze kunstcollectie bestaat uit figuratieve kunst uit de 19e en 20e eeuw en omvat schilderijen, sculpturen en toegepaste kunst zoals zilver en porselein. De serie kamermuziekconcerten start op 28 september met een optreden van Sergei Bolotny ( viool ) en Keiko Sakuma ( piano ). Beiden hebben inmiddels een aanzienlijke internationale reputatie verworven en bieden een uitgebreide muzikale compilatie van werken van de componisten L. van Beethoven, C. Debussy en M. Ravel.
De stichting Muziek & Kunst is een samenwerkingsverband van het Huis voor de Kunst en het Veenkoloniaal Symfonie Orkest. Kijk voor meer informatie en reserveringen op www.muziekenkunst.com of bel naar 0598 633366

Bron: de Koerier

admin

Reageer op deze post

Geef een reactie