14 feb, 2015

Met muzikale toewijding lieten de twee bekwame pianistes Irina Osetskaya en Herma Heijberg – de toehoorders – afwisselend genieten van hartveroverende melodieën en wendingen vol weemoed en dramatiek. Het was een programma vol herkenning en onverwacht muzikaal avontuur.

Irina Osetskaya studeerde af aan het Rimsky Korsakov Conservatorium in St. Petersburg. Osetskaya is als pianiste verbonden aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen voor strijkers van de ‘Jong Talent Klas’ en heeft een eigen lespraktijk.

Herma Heijberg studeerde naast medicijnen ook piano en soleerde in het Lingener Kammer Orchester in Frankrijk. Ook soleerde Heijberg met het Drents Symfonie Orkest tijdens diverse orkestenfestivals in o.a. Chemnitz (D) en Lyon (F). Herma Heijberg is momenteel altvioliste bij het Veenkoloniaal Symfonie Orkest. Sinds twee jaar heeft Herma Heijberg onder supervisie van Irina Osetskaya haar studie piano weer opgepakt.

Op Valentijnsdag brachten beiden de hierbij verworven muzikale resultaten ten gehore aan het publiek in het Huis voor de Kunst. Het publiek werd tevens in de gelegenheid gesteld voor het bezichtigen van de kunstcollectie in het Huis voor de Kunst.

Deze serie kamermuziekconcerten wordt mede mogelijk gemaakt door de stichting Muziek & Kunst, een samenwerking van het Huis voor de Kunst en het Veenkoloniaal Symfonie Orkest.

foto’s: Helma Leutscher

admin

Reageer op deze post

Geef een reactie