22 mei, 2016

In het kader van cultuurgemeente Emmen 2015/2016 en in aanloop naar het op handen zijnde nieuwe Atlastheater, begon het op zondag 22 mei jl. voor het Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO) allemaal in het trouwpaviljoen in Emmen alwaar twee gevormde ensembles uit het Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO) hun opwachting maakten om het aanwezige publiek te verrassen met een combinatie van harp/fluit en marimba/slagwerk . Vervolgens begeleidden koperblazers uit het VKSO – op het immens grote Raadhuisplein – de vele voorbijgangers richting het Atlastheater alwaar een ensemble bestaande uit cello’s de vele belangstellenden muzikaal ontving en hiermee de opmaat inluidde voor een fantastisch uitgevoerd concert door het voltallig Veenkoloniaal Symfonie Orkest o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher.

Uitgevoerde werken: vioolconcert no. 1 van N. Paganini – solist: Sergei Bolotny en het op het Arabisch geïnspireerde sprookje 1001 nacht: Scheherezade van N. Rimsky- Korsakov.

Deze muzikale middag werd aangeboden door de gemeente Emmen, waaraan het thema ‘Van Goede Grond’ gekoppeld is dat middels vele culturele evenementen aantoont dat de gemeente Emmen, ook op cultureel gebied, veel te bieden heeft.

Foto’s: Henk Lansink

admin

Reageer op deze post

Geef een reactie