13 feb, 2016

Het was weer een fantastisch project van stichting Musa i.s.m. het Veenkoloniaal Symfonie Orkest dat garant stond voor een weekend puur genieten. Dit project ging deze avond van start met een avondvullend programma vol stijlvolle klassieke muziek en zang.

Voor de pauze genoot het publiek zichtbaar van het meeslepende vioolconcerto no.1 van N. Paganini m.m.v. solist Sergei Bolotny . Het 75 koppig Veenkoloniaal Symfonie Orkest o.l.v. Lubertus Leutscher voerde zeer muzikaal deel 1 van het meesterwerk ‘Scheherezade’ van N. Rimsky Korsakov uit voor een groot aanwezig publiek.

Na de pauze begeleidde het orkest het koor van stichting Musa o.l.v. dirigent Chris Holman waarin de Krönungsmesse en hoogtepunten uit ‘Die Zauberflöte’ van de virtuoze componist Mozart op het programma stonden m.m.v. Marieke Steenhoek (sopraan), Marieke Koster (mezzosopraan), Sebastiaan Brouwer (tenor) en Hans Pieter Herman (bariton)

De Krönungsmesse (Missa in C Major KV 317) is gecomponeerd voor Paaszondag, in 1779 uitgevoerd in de Salzburger Dom. Dezelfde mis weerklonk in 1791 nogmaals te Praag bij de kroning van Keizer Leopold II tot Koning van Bohemen. Sindsdien wordt de compositie Krönungsmesse genoemd.

De opera Die Zauberflöte is een ‘Singspiel’ in twee bedrijven. Het is een sprookjesopera en het behoort tot de bekendste en meest opgevoerde opera’s. Het werk wordt door zijn populariteit wel beschouwd als de eerste musical in de muziekgeschiedenis.

admin

Reageer op deze post

Geef een reactie