01 jun, 2011

Het Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO) onder leiding van Lubertus Leutscher zal zondag 19 juni haar eerste Veenkoloniale Concerttour presenteren.

De tour begint om 14.00 uur in de hervormde kerk in Muntendam, waar een kamermuziekconcert wordt uitgevoerd door verschillende ensembles en solisten uit het Veenkoloniaal Symfonie Orkest met werken van Händel, Haydn en Rimsky-Korsakoff. Vervolgens zullen de musici en het publiek zich verplaatsen naar de hervormde kerk in Ommelanderwijk, waar musici van het VKSO eveneens een kamermuziekconcert zullen uitvoeren met werken van onder andere J.S. Bach voor viool en fluit en arrangementen van Peter Reeve van composities van Bach voor koperensemble. Het concert in Ommelanderwijk begint om 15.30 uur. De kamermuziekconcerten in Muntendam en Ommelanderwijk duren ongeveer 30 minuten. De onderlinge afstanden van de verschillende locaties zijn ook voor fietsers goed bereikbaar.

Tot slot zal om 17.00 uur het gehele Veenkoloniaal Symfonie Orkest zich presenteren in de Margaretha Hardenberg Kerk in Wildervank om deze concerttour af te sluiten met werken van Mozart ( Ouverture die Zauberflöte), het 1e klarinetconcert van Weber met soliste Rolinka Niers en de 8e symfonie van Schubert. Het publiek zal maar liefst 45 minuten kunnen genieten van dit slotconcert.

Bron: de Koerier

admin

Reageer op deze post

Geef een reactie