10 jun, 2024

Na 8 productieve mooie jaren, droeg Ab - in mei j.l. - het voorzitterschap over aan de huidige voorzitter van het VKSO, Sjaak van den Brand. Daar hoorde natuurlijk een feestelijk getint afscheid bij met taart en een gepast afscheidscadeau!

Sinds 2016 was Ab Meijerman een gedreven en betrokken voorzitter van het VKSO bestuur en heeft hij met zijn ervaring als bestuurder (oud-burgemeester van Veendam) en persoonlijke input, enorm bijgedragen aan verdere ontwikkelingen van het VKSO. Zijn affiniteit met- en passie voor cultuur is ronduit uniek te noemen.

Zo schroomde Ab niet om meerdere keren het podium te betreden als verteller van het muzikale sprookje ‘Peter en de Wolf’ van Sergej Prokofjev, een klassieker dat door jong en oud nog steeds  wordt gewaardeerd!

Zo ontstond het idee om in de pauze van een repetitie, een gepersonaliseerde LP hoes te overhandigen, met daarop een compilatie van foto’s van de presentatie van ‘Peter en de Wolf’ en een persoonlijk dankwoord van dirigent Lubertus Leutscher. Voorzitter Sjaak van den Brand sprak namens het bestuur, het VKSO orkest, het VKSO concertkoor en de gehele organisatie veel dank en waardering uit voor onze oud-voorzitter Ab Meijerman.

Ab zullen we zeker met echtgenote Ike regelmatig terugzien bij onze concerten!

Foto’s: Henk Drenth

 

 

VKSO

Reageer op deze post

Geef een reactie