Het 'Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO) is in 2010 opgericht door dirigent en artistiek directeur Lubertus Leutscher. Vanaf 2018 draagt het orkest, dat sinds zijn oprichting veel waardering van binnen en buiten de regio heeft geoogst, de naam: 'Het orkest van de Veenkoloniën', kortweg: Het VKSO.

Het VKSO levert al vanaf het begin een belangrijke bijdrage aan de culturele ontwikkeling van zowel de Veenkoloniën als de nabijgelegen Duitse grensstreek. De laatste jaren is veel geïnvesteerd in de uitbreiding van de activiteiten. Het gevarieerde programma, waarbij klassieke werken de basis vormen, is aantrekkelijk voor een breed publiek.
Daarnaast hebben de educatieve programma’s, kamermuziekprogramma’s en bijzondere projecten voor een aansprekend repertoire gezorgd.
Door het succes van dit repertoire heeft het werkterrein zich uitgebreid naar de gehele provincie Groningen en Drenthe en in het bijzonder naar de gemeente Haren-Ems in Duitsland.

De unieke kracht van het VKSO is gelegen in de samenwerking tussen professionals, semi-professionals en amateurs. Volgens het aloude meester-gezel-leerling principe wordt aan jonge en getalenteerde amateurmusici en aan conservatoriumstudenten de kans geboden om zich te ontwikkelen onder de hoede van ervaren professionals.
Deze kracht vinden we terug in zowel het symfonieorkest als in de kamermuziekensembles en de solistische optredens.

Het VKSO repeteert  1x per maand (op zondagavond) in Grote kerk te Wildervank. Uitgangspunt in haar programma is een jaarlijks aantal van plm. 12 concerten, aangevuld met kamermuziekprogramma’s, educatieve programma’s en bijzondere projecten.

Door de keuze van spelen op ludieke en cultuurhistorische locaties, gecombineerd met een niet-alledaags programma, is het VKSO er in geslaagd om een nieuw en breed publiek aan te spreken: een doel waarnaar ook de komende jaren voortdurend gestreefd zal worden!

vacatures VKSO:
• 2 tutti eerste violen
• 2 tutti tweede violen

 2 tutti altviolen

• 1 tutti cello
• 1 tutti contrabassen

Het VKSO repeteert altijd op zondagavond (meestal de 1e zondag van de maand) van 18:30 uur – 21:30 uur in de ambiance van de Grote kerk te Wildervank. Tijdens de schoolvakanties worden er geen repetities gepland.
Per seizoen wordt er een extra deelrepetitie of studiedag ingepland.

Geschikt bevonden amateurs, kunnen een plek binnen het orkest innemen op basis van audities. Amateurs worden aangevuld met studenten van het conservatorium en professionele musici.
Studenten aan het conservatorium en musici met een beroepsopleiding zijn vrijgesteld van deelname aan audities. Behalve bij gekwalificeerde plaatsen in het orkest. Is het bespelen van een instrument jouw passie en zou jij jezelf muzikaal verder willen ontwikkelen?

Voor aanmelding: artistiekezaken@vkso.nl

 

 

Dit zijn onze zakelijke vrienden