22 apr, 2024

Het Veenkoloniaal Symfonie Orkest

Locatie en informatie

‘Voor Elkaar’ het thema van 2018 van gemeente Emmen

Er met elkaar een mooi jaar van maken. Dat is de ambitie van de gemeente Emmen. Want samen sta je sterk en krijg je meer voor elkaar. Daarom zal de gemeente Emmen deze avond graag met alle genodigden het nieuwe jaar inluiden in het prachtige Atlastheater.

Genodigden kunnen luisteren naar de nieuwjaarsspeech door burgemeester Eric van Oosterhout. Hierbij zal bekend worden gemaakt wie zich Emmenaar van het jaar mag noemen en wordt de culturele aanmoedigingsprijs uitgereikt door wethouder Robert Kleine.

Tussen deze onderdelen door kunnen de genodigden genieten van zeer gevarieerde muziek, uitgevoerd door het VKSO, het orkest van de Veenkoloniën o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher. Werken van o.a. J.S. Strauss, J. Sibelius, B. Smetana maar ook het nog altijd populaire ‘Lord of the Dance’ en ‘Pirates of the Caribbean’, worden luisterrijk ten gehore gebracht.
Ook singer/songwriter Isa Zwart zingt enkele nummers en wordt op gitaar begeleid door Rowdy Prins en vind er een fantastisch optreden plaats van het duo Eikens en Warta. Genodigden kunnen swingend het nieuwe jaar in met de Countdown/Roxette tribute band dat ook deel uit maakt van deze feestelijke avond in het Atlastheater in het mooie Emmen.

En zo heeft gemeente Emmen het prima voor elkaar om het jaar 2018 met alle vertrouwen tegemoet te treden.

notes

Aankomende concerten

08 jun, 2024

VKSO speelt Symfonie no. 4 van Anton Bruckner

Terwijl Johann Strauss jr. in 1874 ‘Fledermaus’ componeert, voltooit de in Oostenrijk geboren componist en organist Anton Bruckner (1824 – 1896) in hetzelfde jaar de eerste versie van de 4e symfonie. Na meerdere herzieningen en toevoegingen van overige delen, ging in 1881, één van de meest volprezen symfonieën van de hand van Bruckner, in Wenen in première: Symfonie no. 4

lees verder
15 jun, 2024

Klassik Nacht in het Duitse Haren(Ems)

In brede zin genieten van cultuur staat bij ‘Klassik Nacht’ altijd voorop, waarbij klassieke- en filmmuziek, internationale performances en culinaire hoogstandjes dit concert weer kleurrijk zullen maken!

lees verder
beoordelingen clarinet
"

Enkele beoordelingen op Facebook:

- Ik vind dit een super veelzijdig orkest
- 5 sterren is het zeker waard
- Een super orkest
- Geweldig orkest!

" bekijk alle beoordelingen op facebook

Dit zijn onze zakelijke vrienden