27 nov, 2016

Het Veenkoloniaal Symfonie Orkest

Locatie en informatie

photo_2845.jpg

Als fijnproever van symfonische klassieke muziek en wellicht liefhebber van blaasmuziek staat u een fantastische late ochtend en middag te wachten tijdens deze concerttour dat zal bestaan uit een educatief- kamermuziek- en een symfonisch concert.                                                                                                                           Zoals u van een concerttour mag verwachten wordt u op drie bijzondere sfeervolle locaties rijkelijk getrakteerd op een indrukwekkend programma.

Om te beginnen zal het opleidingsorkest VKSO-vanBeresteyn en CMV De Harmonie 2e Exloërmond om 11:30 uur aantreden in Cultureel Centrum No. 11 te Valthermond, een sfeervol monumentaal kerkje uit 1880. Beide orkesten presenteren zich met een veelbelovend educatief en muzikaal programma.

Vanaf 14.00 uur zullen bevlogen solisten, diverse ensembles uit het VKSO en mezzosopraan Meike Wijma afkomstig uit het VKSO concertkoor, deze concerttour vervolgen met prestigieuze muzikale uitvoeringen in Cultuurpodium VANSLAG te Borger waarna u om 16.00 uur in de beeldbepalende en tot Rijksmonument uitgeroepen, sfeervolle Sint Jozefkerk te Zandberg, wordt opgewacht door het voltallig Veenkoloniaal Symfonie Orkest o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher voor een lumineus slotconcert m.m.v. solisten Niels Pol - hobo en Sergei Bolotny - viool

Kortom, een concerttour om optimaal van te genieten!

Deze concerttour wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe en gemeente Borger Odoorn

 

Programma symfonisch slotconcert met het Veenkoloniaal Symfonie Orkest o.l.v. Lubertus Leutscher:

Academische Fest Ouverture - J. Brahms

• Concert in C mineur voor viool, hobo en orkest - J.S. Bach

• Ruy Blas - F. Mendelssohn-Bartholdy

• Finlandia - J. Sibelius

 

 

 

 

 

notes

Aankomende concerten

05 mei, 2023

Carmina Burana in wereldberoemde Smetana concertzaal Praag

Het VKSO is gevraagd om het iconische meesterwerk Carmina Burana van Carl Orff uit te voeren samen met een groot internationaal projectkoor en fenomenale solisten in het Praagse historische Obecni Dum waartoe de wereldberoemde Smetana concertzaal behoort.

lees verder
04 jun, 2023

Slotconcert Klassiek in’t Veen in concertboerderij d’Rentmeester

Concertboerderij d’Rentmeester voorheen ‘Onder de linden’ staat sinds jaar en dag in de wijde omtrek en ver daarbuiten bekend om de veel bezochte concertzaal. Niet voor niets want de kenmerkende akoestiek en de warme sfeer geven de optredens een extra cachet: Intiem en toch groots!

lees verder
beoordelingen clarinet
"

Enkele beoordelingen op Facebook:

- Ik vind dit een super veelzijdig orkest
- 5 sterren is het zeker waard
- Een super orkest
- Geweldig orkest!

" bekijk alle beoordelingen op facebook

Dit zijn onze zakelijke vrienden