06 jan, 2019

Preview aankomende voorstellingen: 'Streekgenoten' Joden in de Veenkoloniën

In aanloop naar een viertal voorstellingen in o.a. Noordelijke theaters van een unieke vertelling, muzikale omlijsting èn expositie rondom de geschiedenis van een bekende Groningse Joodse familie in de jaren '20 van de vorige eeuw, krijgen liefhebbers de gelegenheid en unieke kans om deze preview en tevens openbare repetitie bij te wonen van de aankomende theatervoorstellingen!

Aan deze theatervoorstellingen werken o.a. mee: het VKSO o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher, zanger/muzikant Bert Hadders het Bolotny Trio, mezzosopraan Hanneke Tichelaar, Stichting Harare en ROODPALEIS o.l.v. Betsy Torenbos

Locatie en informatie

Cultuur & Congrescentrum vanBeresteyn

Museumplein 5a Veendam

gratis voor publiek

Aanvang: 20:00 uur

Een expositie over de Joodse cultuur in de Veenkoloniën maakt deel uit van dit bijzondere project en geeft een fascinerend beeld van het vooroorlogse Joodse muzikale leven in de Groningse en Drentse Veenkoloniën en Kamp Westerbork tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De expositie is samengesteld door Beno Hofman en vormgever Elzo Hofman, in samenwerking met het Veenkoloniaal Museum en Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Deze expositie is te bezichtigen vanaf 21 december 2018 in het Veenkoloniaal Museum in Veendam. De officiële opening vindt plaats op zondag 6 januari.

De expositie reist mee met de voorstellingen en zijn telkens een week voorafgaand aan de voorstelling in de theaters te bezichtigen.

De voorstellingen zijn te zien op:

10 februari 2019 in Cultuurhuis De Klinker in Winschoten
24 februari 2019 in Theater en Congrescentrum De Tamboer in Hoogeveen
17 maart 2019 in Theater Geert Teis in Stadskanaal
31 maart 2019 in PKN Westerbork ( i.s.m. Stichting Narare en ROODPALEIS  o.l.v. Betsy Torenbos )

Zie de trailer en de concertagenda voor nog meer informatie

https://www.youtube.com/channel/UCTTMd5cPfcf75rv2_IJBT4Q

notes

Aankomende concerten

05 mei, 2023

Carmina Burana in wereldberoemde Smetana concertzaal Praag

Het VKSO is gevraagd om het iconische meesterwerk Carmina Burana van Carl Orff uit te voeren samen met een groot internationaal projectkoor en fenomenale solisten in het Praagse historische Obecni Dum waartoe de wereldberoemde Smetana concertzaal behoort.

lees verder
04 jun, 2023

Slotconcert Klassiek in’t Veen in concertboerderij d’Rentmeester

Concertboerderij d’Rentmeester voorheen ‘Onder de linden’ staat sinds jaar en dag in de wijde omtrek en ver daarbuiten bekend om de veel bezochte concertzaal. Niet voor niets want de kenmerkende akoestiek en de warme sfeer geven de optredens een extra cachet: Intiem en toch groots!

lees verder
beoordelingen clarinet
"

Enkele beoordelingen op Facebook:

- Ik vind dit een super veelzijdig orkest
- 5 sterren is het zeker waard
- Een super orkest
- Geweldig orkest!

" bekijk alle beoordelingen op facebook

Dit zijn onze zakelijke vrienden