21 mei, 2017

Het Veenkoloniaal Symfonie Orkest

Locatie en informatie

 

In de prachtige natuurlijke omgeving rondom het Drentse Gasselternijveen, binnen de gemeente Aa en Hunze - wordt op de middag van 21 mei -  een speciaal uitgezette wandeling aangeboden die langs meerdere idyllische plekken zal leiden. Voorafgaand zullen musici van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest o.l.v. Lubertus Leutscher de wandelaar/concertbezoeker muzikaal onthalen in de sfeervolle 19e eeuwse PKN kerk te Gasselternijveen. Het muziekwerk ‘Chanson de Matin’ van E. Elgar vormt het muzikale startsein van deze wandeling op weg naar een prachtig slotconcert van het  plm. 75 koppig Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO) m.m.v. van zeer gewaarde solisten: Rolinka Niers (klarinet) en Kees Dekkers (altviool) in genoemde PKN kerk dat sinds 1997 tot een beschermd Rijksmonument behoort. Een unieke culturele beleving die tot stand is gekomen i.s.m. provincie Drenthe en gemeente Aa en Hunze in het kader van ‘2017 Jaar van de Dorpen’. Een middag om vrij te houden en intens van te genieten!

IMG_0153

PROGRAMMA:

Les preludes – F. Liszt

Double Concerto in E minor voor altviool en klarinet, Op. 88 deel 1  – M. Bruch solisten: Rolinka Niers (klarinet) en Kees Dekkers (altviool)

Karelia suite – J. Sibelius

Rumanian Rhapsody No. 1 – G. Enescu  

 

notes

Aankomende concerten

07 jul, 2024

VKSO speelt op FestiValderAa

Bij FestiValderAa kan je genieten van muziek, theater en kunst op 5, 6 en 7 juli! Een festivalweekend om veel te ontdekken en te beleven op meerdere locaties in het prachtige Drentsche stroomdallandschap!

lees verder
27 okt, 2024

VKSO speelt Symfonie no.4 van Anton Bruckner

Bruckner behoort niet voor niets tot de 'allerhoogst' verklaarde componisten! Kom en oordeel zelf!

lees verder
17 nov, 2024

Evergreens & Classicals in theater Geert Teis

Dat dit veelzijdige concert indruk zal maken staat nu al vast!

lees verder
beoordelingen clarinet
"

Enkele beoordelingen op Facebook:

- Ik vind dit een super veelzijdig orkest
- 5 sterren is het zeker waard
- Een super orkest
- Geweldig orkest!

" bekijk alle beoordelingen op facebook

Dit zijn onze zakelijke vrienden