25 jun, 2017

Het Veenkoloniaal Symfonie Orkest

Locatie en informatie

Een groots vocaal en muzikaal spektakel maakt op 25 juni a.s. midden in boswachterij Odoorn onderdeel uit van één van de Staatsbossen die Nederland rijk is. Aldaar, midden in de natuur, op een idyllische open plek bij heuvel de Poolshoogte bezorgt het Veenkoloniaal Symfonie Orkest o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher het publiek een buitengewoon veelzijdig concert m.m.v. de solisten Kees Dekkers (altviool) en Rolinka Niers (klarinet) en het uit Duitsland afkomstige Mannenkoor Haren/Ems. 

Een veelbelovend concert dat door een veelzijdig gekozen repertoire, een onvergetelijke late middag zal toekennen aan de muziekliefhebber

IMG_8410

 

Music in the Woods’ is onderdeel van GRONDTOON/GRUNDTON, een cultureel festival tussen de Hondsrug en Emsland

Het festival is gebaseerd op de culturele en geschiedkundige overeenkomsten tussen de Hondsrug in Drenthe en het Emsland rondom Haren (D)

Het Veenkoloniaal Symfonie Orkest o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher is een belangrijke partner van dit festival dat middels een boeiende programmering en de deelname van het mannenkoor Haren/Ems (D) het grensoverschrijdende karakter onderschrijft.

PROGRAMMA:

• Ouverture Orphée aux Enfers - J. Offenbach

• 1e deel voor klarinet en altviool en orkest - M. Bruch m.m.v. solisten: Rolinka Niers (klarinet) en Kees Dekkers (altviool)

• n.t.b. - Mannenchor Haren/Ems

• Chanson de Matin - E. Elgar

• Roemeense Rhapsody no.1 - G. Enescu

Pauze

• Finlandia - J. Sibelius

• n.t.b. - Mannenchor Haren/Ems

• Karelia suite - J. Sibelius

• Lord of the Dance - R. Hardiman

 

 

Interreg logo

 

Logo EDR kopie

notes

Aankomende concerten

05 mei, 2023

Carmina Burana in wereldberoemde Smetana concertzaal Praag

Het VKSO is gevraagd om het iconische meesterwerk Carmina Burana van Carl Orff uit te voeren samen met een groot internationaal projectkoor en fenomenale solisten in het Praagse historische Obecni Dum waartoe de wereldberoemde Smetana concertzaal behoort.

lees verder
04 jun, 2023

Slotconcert Klassiek in’t Veen in concertboerderij d’Rentmeester

Concertboerderij d’Rentmeester voorheen ‘Onder de linden’ staat sinds jaar en dag in de wijde omtrek en ver daarbuiten bekend om de veel bezochte concertzaal. Niet voor niets want de kenmerkende akoestiek en de warme sfeer geven de optredens een extra cachet: Intiem en toch groots!

lees verder
beoordelingen clarinet
"

Enkele beoordelingen op Facebook:

- Ik vind dit een super veelzijdig orkest
- 5 sterren is het zeker waard
- Een super orkest
- Geweldig orkest!

" bekijk alle beoordelingen op facebook

Dit zijn onze zakelijke vrienden