24 sep, 2017

Het Veenkoloniaal Symfonie Orkest

Locatie en informatie

Ter afsluiting van dit ‘LEAD weekend’ voert het Veenkoloniaal Symfonie Orkest o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher een toegankelijk klassiek concert uit op Resort Hof van Saksen.

LEAD is de internationale Leiderschap Academie Dirigenten en heeft als hoofddoel (recent) afgestudeerde dirigenten een lifelong learning proces te bieden met supervisie, masterclasses, mentoring, coaching en advies en hen onderling te verbinden in een netwerk/platform voor intervisie. Leiderschap en maatschappelijke functie van de professionele musicus en de context waarin deze werkt, zijn belangrijke thema’s.

Onderdeel van LEAD zijn twee weekends per jaar waarin de deelnemers gedurende het weekend intensief bezig zijn met het dirigentenvak. Deze weekends worden gehouden op Resort ‘Hof van Saksen’.

Tijdens dit septemberweekend op Hof van Saksen, begeleid het Veenkoloniaal Symfonie Orkest op zondag 24 september a.s. de masterclasses voor dirigenten o.l.v. o.a. Hans Leenders, Chris Fictoor, Geert Jan van Beijeren.

 Programma:

Orphée aux Enfers - J. Offenbach

Chanson de Matin en Chanson de Nuit - E. Elgar

Roemeense Rhapsody no.1 - G. Enescu

New York, new York - J. Kander

Star Wars Suite deel 2 en 3 - J. Williams

Lord of the Dance - R. Hardiman

DSC_9654

Logo3

 

notes

Aankomende concerten

08 jun, 2024

VKSO speelt Symfonie no. 4 van Anton Bruckner

Terwijl Johann Strauss jr. in 1874 ‘Fledermaus’ componeert, voltooit de in Oostenrijk geboren componist en organist Anton Bruckner (1824 – 1896) in hetzelfde jaar de eerste versie van de 4e symfonie. Na meerdere herzieningen en toevoegingen van overige delen, ging in 1881, één van de meest volprezen symfonieën van de hand van Bruckner, in Wenen in première: Symfonie no. 4

lees verder
15 jun, 2024

Klassik Nacht in het Duitse Haren(Ems)

In brede zin genieten van cultuur staat bij ‘Klassik Nacht’ altijd voorop, waarbij klassieke- en filmmuziek, internationale performances en culinaire hoogstandjes dit concert weer kleurrijk zullen maken!

lees verder
beoordelingen clarinet
"

Enkele beoordelingen op Facebook:

- Ik vind dit een super veelzijdig orkest
- 5 sterren is het zeker waard
- Een super orkest
- Geweldig orkest!

" bekijk alle beoordelingen op facebook

Dit zijn onze zakelijke vrienden