07 okt, 2018

Stichting Oude Groninger Kerken organiseert samen met het VKSO, een serie bijzondere (kamermuziek)concerten in zes geselecteerde oude Groninger kerken waar muziek en cultuurhistorie samenkomen

In het najaar 2018 verzorgt de Stichting Oude Groninger Kerken samen met het VKSO, het orkest van de Veenkoloniën, een serie bijzondere (kamermuziek)concerten in zes geselecteerde Oude Groninger Kerken. Door muziek aan deze kerken te verbinden, vestigen zij de aandacht op het rijke cultuurhistorisch verleden van de provincie Groningen.

Locatie en informatie

kerk Meedhuizen

Hoofdstraat 6 Meedhuizen

€12,50 p.p. kinderen t/m 12 jaar €7,50

Aanvang: 16:00

Met ‘Kerk en MuziekCaroussel’. Variërend van kleine kamermuziekensembles tot het voltallig VKSO symfonieorkest worden eeuwenoude stenen tot klinken gebracht!

De Stichting Oude Groninger Kerken en het VKSO dragen met het programma Kerk en MuziekCaroussel vol overtuiging bij aan de trots op onze cultuurhistorische en culturele regio!

Deze middag het eerste kamermuziekconcert uit deze reeks:

Sergei Bolotny - viool en Keiko Sakuma - piano

Sergei Bolotny - viool en Keiko Sakuma – piano, zijn door hun hoogstaande virtuositeit en muzikaliteit zeer geziene musici in binnen- en buitenland. Het is niet voor niets dat dit muzikale echtpaar vanmiddag voor u op de restanten van een wierde, het hoogste punt van dit dorp, binnen deze laat Romaanse kerk uit de 13e eeuw, een prachtig samengesteld kamermuziekconcert zal gaan uitvoeren.

Een meester-violist en een pianiste van topklasse met een uitstekende internationale reputatie. Ga daar maar eens rustig voor zitten om uitzonderlijk van te genieten!

Programma:

• Claude Debussy Sonate voor viool en piano
1.Allegro vivo
2.Intermede. Fantasque et leger
3.Finale. Tres anime

• Johannes Brahms Sonate voor viool en piano No 2 opus 100
1.Allegro amabile
2.Andante tranquillo
3.Allegretto grazioso

• Fritz Kreisler Chanson Louis XIII et Pavane in the Style of Couperin voor viool en piano

• Darius Milhaud Sonate No.1 voor viool en piano
1.Lento Robuste
2.Tres lent
3.Tres rythme, joyeux

Sergei Bolotny werd in 1975 geboren in Tschernowitz, Oekraïne. Na zijn conservatorium opleiding volgde Bolotny lessen in Wenen met als specialisatie: kamermuziek. Tijdens deze periode in Oostenrijk speelde Bolotny in talrijke ensembles en orkesten waaronder het 'Wiener Streichquartett', de 'Wiener Bachsolisten' en het 'Metro Trio'. Sergei Bolotny won vele prestigieuze prijzen op internationale concoursen. In 2010 werd Sergei Bolotny benoemd tot 2e plv. concertmeester bij het Noord Nederlands Orkest. Sergei Bolotny is tevens concertmeester bij het VKSO, het orkest van de Veenkoloniën

Keiko Sakuma werd in Tokio geboren en begon met haar pianostudie al op jonge leeftijd op de Kunitachi Junior High School en de High School of Music in Japan. Aldaar won Sakuma in 2004 de eerste prijs bij een Nationaal Ensembleconcours. Vervolgens ging zij naar Europa. Na haar eerste eindexamen piano in 2008 aan het Mozarteum in Salzburg , studeerde Sakuma verder aan de Universiteit in Wenen alwaar ze in 2009 het examen voor pianokamermuziek behaalde. Keiko Sakuma treedt regelmatig op als soliste en begeleidster. Tevens treedt Keiko Sakumo met verschillende ensembles op in Oostenrijk, Duitsland, Italië, Kroatië, Bulgarije, Slovenië, Japan, USA en sinds 2012 ook in Nederland.

Meer informatie zie onderstaande links:
www.kerkmeedhuizen.nl

www.sogk.nl 

 

notes

Aankomende concerten

08 jun, 2024

VKSO speelt Symfonie no. 4 van Anton Bruckner

Bruckner behoort niet voor niets tot de 'allerhoogst' verklaarde componisten! Kom en oordeel zelf!

lees verder
15 jun, 2024

Klassik Nacht in het Duitse Haren(Ems)

In brede zin genieten van cultuur staat bij ‘Klassik Nacht’ altijd voorop, waarbij klassieke- en filmmuziek, internationale performances en culinaire hoogstandjes dit concert weer kleurrijk zullen maken!

lees verder
27 okt, 2024

VKSO speelt Symfonie no.4 van Anton Bruckner

Bruckner behoort niet voor niets tot de 'allerhoogst' verklaarde componisten! Kom en oordeel zelf!

lees verder
beoordelingen clarinet
"

Enkele beoordelingen op Facebook:

- Ik vind dit een super veelzijdig orkest
- 5 sterren is het zeker waard
- Een super orkest
- Geweldig orkest!

" bekijk alle beoordelingen op facebook

Dit zijn onze zakelijke vrienden