11 nov, 2018

Stichting Oude Groninger Kerken organiseert samen met het VKSO, een serie bijzondere (kamermuziek)concerten in zes geselecteerde oude Groninger kerken waar muziek en cultuurhistorie samenkomen.

In het najaar 2018 verzorgt de Stichting Oude Groninger Kerken samen met het VKSO, het orkest van de Veenkoloniën, een serie bijzondere (kamermuziek)concerten in zes geselecteerde Oude Groninger Kerken. Door muziek aan deze kerken te verbinden, vestigen zij de aandacht op het rijke cultuurhistorische verleden van de provincie Groningen.

Met ‘Kerk en MuziekCaroussel 2018’, variërend van kleine kamermuziekensembles tot het voltallig VKSO symfonieorkest, worden eeuwenoude stenen tot klinken gebracht!

De Stichting Oude Groninger Kerken en het VKSO dragen met het programma 'Kerk en MuziekCaroussel 2018' vol overtuiging bij aan de trots op onze cultuurhistorische en culturele regio!

Locatie en informatie

Bartholomeuskerk

Hoofdstraat 263 Beerta

€15,00 p.p. kinderen t/m 12 jaar €7,50 p.p.

Aanvang: 16:00 uur

Deze middag het zesde en laatste concert uit deze reeks:

Kerk en MuziekCaroussel 2018 m.m.v. het VKSO, het orkest van de Veenkoloniën o.l.v. Lubertus Leutscher

Het VKSO, het orkest van de Veenkoloniën is de aangewezen afsluiter van de serie Kerk en MuziekCaroussel dat eerder in vijf monumentale Groninger kerken, prachtige concerten heeft verzorgd middels diverse ensembles van een uitstekend niveau.

De combinatie van muziek en cultuurhistorie is treffend voor het genieten van prachtige muziek in monumentale kerken met ieder zijn eigen unieke geschiedenis. Zo vormde deze kerk dankzij zijn hogere ligging ooit een welkome toevluchtsoord voor een klein aantal inwoners van Beerta, tijdens de Sint Maartensvloed van 1668.

Vanmiddag treedt het orkest van de Veenkoloniën (VKSO) aan met speciaal geselecteerde muziekwerken - o.a. de 3e symfonie van Brahms - die perfect zullen harmoniëren binnen de sfeer van de eeuwenoude muren, behorend aan deze laatgotische kerk die in 1506 werd voltooid en interessant wordt bevonden door een  renaissance preekstoel, het orgel uit 1862 en de gebeeldhouwde grafstenen.

Dit zesde en laatste concert zal een waardige afsluiting vormen van een succesvolle serie concerten van ‘Kerk en MuziekCaroussel’ die eerder zijn uitgevoerd in een vijftal sfeervolle ambiances van cultuurhistorische kerken, die Groningen rijk is.

Mogen wij u verwelkomen?

PROGRAMMA:

• Hansel und Gretel - E. Humperdinck
• Concert voor 2 hoorns en orkest - F. A. Rosetti        solisten: Annet Schippers - Koolhaas en Nynke de Haan
• Symfonie no.3 - J. Brahms

                 

Voor meer informatie, zie onderstaande links:

www.kerkbeerta.nl

www.sogk.nl 

notes

Aankomende concerten

08 okt, 2023

VKSO brengt Riley in Artphy

Onderga de experience van 'minimal music', gecomponeerd door de wereldwijd bekende componist Terry Riley, een pionier en fenomeen op dit gebied

lees verder
09 dec, 2023

‘On Tour in Drenthe’ 1

‘On Tour in Drenthe’ een tweedaagse concerttour dat zich afspeelt op cultuurhistorische locaties met een rijke geschiedenis

lees verder
10 dec, 2023

‘On Tour in Drenthe’ 2

'On Tour in Drenthe' een tweedaagse concerttour dat zich afspeelt op cultuurhistorische locatie met een rijke geschiedenis

lees verder
beoordelingen clarinet
"

Enkele beoordelingen op Facebook:

- Ik vind dit een super veelzijdig orkest
- 5 sterren is het zeker waard
- Een super orkest
- Geweldig orkest!

" bekijk alle beoordelingen op facebook

Dit zijn onze zakelijke vrienden