14 okt, 2018

Stichting Oude Groninger Kerken organiseert samen met het VKSO, een serie bijzondere (kamermuziek)concerten in zes geselecteerde oude Groninger kerken waar muziek en cultuurhistorie samenkomen

In het najaar 2018 verzorgt de Stichting Oude Groninger Kerken samen met het VKSO, het orkest van de Veenkoloniën, een serie bijzondere (kamermuziek)concerten in zes geselecteerde Oude Groninger Kerken. Door muziek aan deze kerken te verbinden, vestigen zij de aandacht op het rijke cultuurhistorische verleden van de provincie Groningen.

Locatie en informatie

kerk Nieuw Scheemda

Hamrikkerweg 27 Nieuw Scheemda

€12,50 p.p. kinderen t/m 12 jaar €7,50

Aanvang: 19:30 uur

Met ‘Kerk en MuziekCaroussel’, variërend van kleine kamermuziekensembles en het voltallig VKSO symfonieorkest worden de eeuwenoude stenen tot klinken gebracht!

De Stichting Oude Groninger Kerken en het VKSO, het orkest van de Veenkoloniën, dragen met het programma 'Kerk en MuziekCaroussel' vol overtuiging bij aan de trots op onze cultuurhistorische en culturele regio!

Deze avond het tweede kamermuziekconcert uit deze reeks:

Dwarsfluitkwartet 'Fluitique' en harpiste Nienke van Leijden

  

De complete fluitsectie van het VKSO ontmoet u in dwarsfluitkwartet 'Fluitique' net zoals de veelzijdige harpiste Nienke van Leijden. De prachtige combinatie van vier dwarsfluiten geeft een warme klank en een sprankelend geluid waar vanavond nog eens een extra dimensie zal worden toegevoegd door het poëtische geluid van de harp.   

Het brede repertoire van 'Fluitique' en harpiste Nienke van Leijden biedt de luisteraar de mogelijkheid om van diverse stijlen te genieten. Dat is datgene u als muziekliefhebber deze avond te wachten staat, in deze  in 1661 gebouwde kerk, waarvan het interieur nog stamt uit genoemd bouwjaar.

Elisabeth Hopman - fluit
Wiljan Smit - fluit 
Marthe van den Berg - fluit
Loes Kleefman - fluit
Nienke van Leijden - harp

Programma:

• Reicha, A. Quartett, Opus 12 1770 - 1836

• Guiot, R. Divertimento - Jazz 1930
I Nice
II Le Domaine Forget
III Javea

• Delibes, L Flower duet from Lakmé/Bloemenduet 1836 - 1891

• Abreu de, Z. Tico-Tico (samba) 1880 - 1935

Meer informatie zie onderstaande links:

www.kerknieuwscheemda.nl

www.groningerkerken.nl

notes

Aankomende concerten

05 mei, 2023

Carmina Burana in wereldberoemde Smetana concertzaal Praag

Het VKSO is gevraagd om het iconische meesterwerk Carmina Burana van Carl Orff uit te voeren samen met een groot internationaal projectkoor en fenomenale solisten in het Praagse historische Obecni Dum waartoe de wereldberoemde Smetana concertzaal behoort.

lees verder
04 jun, 2023

Slotconcert Klassiek in’t Veen in concertboerderij d’Rentmeester

Concertboerderij d’Rentmeester voorheen ‘Onder de linden’ staat sinds jaar en dag in de wijde omtrek en ver daarbuiten bekend om de veel bezochte concertzaal. Niet voor niets want de kenmerkende akoestiek en de warme sfeer geven de optredens een extra cachet: Intiem en toch groots!

lees verder
beoordelingen clarinet
"

Enkele beoordelingen op Facebook:

- Ik vind dit een super veelzijdig orkest
- 5 sterren is het zeker waard
- Een super orkest
- Geweldig orkest!

" bekijk alle beoordelingen op facebook

Dit zijn onze zakelijke vrienden