12 mrt, 2023

Eén en al belevenis: Stabat Mater - Karl Jenkins en Peer Gynt - Edvard Grieg

Städtischer Musikverein Meppen voert samen met het VKSO o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher en m.m.v. altmezzo Carina Vinke deze avond het magistrale ‘Stabat Mater’ van de wereldwijd gevierde hedendaagse componist Karl Jenkins uit dat in 2008 in Liverpool met groot succes in première ging. Een fascinerend werk, geïnspireerd op een gedicht uit de 13e eeuw waarin de tekst zich richt op de smart van Maria, tijdens de kruisiging van haar Zoon Jezus.

Jenkins gebruikt diepere teksten in verschillende talen en zangstijlen. Ook een verscheidenheid aan instrumenten die afkomstig zijn van etnische groepen zijn hiervoor in zijn compositie verwerkt.
‘Stabat Mater’ is door de eeuwen heen door plm. 600 componisten op muziek gezet. Hoe bijzonder!

Maar er is meer….

Het VKSO haalt alles uit zichzelf voor een fantastische uitvoering van Peer Gynt Suite no.1 van de Noorse componist Edvard Grieg.
Het behoort tot één van de meest geliefde klassieke muziekstukken. Toegankelijk, melodieus en verhalend. Gecomponeerd bij een gelijknamig toneelstuk van Henrik Ibsen in 1876, één van de meest opgevoerde Noorse toneelstukken.

Een concert om naar uit te zien dat uitgevoerd zal worden in de imposante St. Vituskerk dat een lange en rijke geschiedenis kent.

Locatie en informatie

St. Vituskirche

Domhof 18 Meppen (D)

€24,00 p.p.

Aanvang: 19:00 uur

notes

Aankomende concerten

12 mrt, 2023

Karl Jenkins meets Edvard Grieg

Eén en al belevenis: Stabat Mater - Karl Jenkins en Peer Gynt - Edvard Grieg

lees verder
05 mei, 2023

Carmina Burana in wereldberoemde Smetana concertzaal Praag

Het VKSO is gevraagd om het iconische meesterwerk Carmina Burana van Carl Orff uit te voeren samen met een groot internationaal projectkoor en fenomenale solisten in het Praagse historische Obecni Dum waartoe de wereldberoemde Smetana concertzaal behoort.

lees verder
04 jun, 2023

Slotconcert Klassiek in’t Veen in concertboerderij d’Rentmeester

Concertboerderij d’Rentmeester voorheen ‘Onder de linden’ staat sinds jaar en dag in de wijde omtrek en ver daarbuiten bekend om de veel bezochte concertzaal. Niet voor niets want de kenmerkende akoestiek en de warme sfeer geven de optredens een extra cachet: Intiem en toch groots!

lees verder
beoordelingen clarinet
"

Enkele beoordelingen op Facebook:

- Ik vind dit een super veelzijdig orkest
- 5 sterren is het zeker waard
- Een super orkest
- Geweldig orkest!

" bekijk alle beoordelingen op facebook

Dit zijn onze zakelijke vrienden