12 mrt, 2023

Eén en al belevenis: Stabat Mater - Karl Jenkins en Peer Gynt - Edvard Grieg

Städtischer Musikverein Meppen voert samen met het VKSO o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher en m.m.v. altmezzo Carina Vinke deze avond het magistrale ‘Stabat Mater’ van de wereldwijd gevierde hedendaagse componist Karl Jenkins uit dat in 2008 in Liverpool met groot succes in première ging. Een fascinerend werk, geïnspireerd op een gedicht uit de 13e eeuw waarin de tekst zich richt op de smart van Maria, tijdens de kruisiging van haar Zoon Jezus.

Jenkins gebruikt diepere teksten in verschillende talen en zangstijlen. Ook een verscheidenheid aan instrumenten die afkomstig zijn van etnische groepen zijn hiervoor in zijn compositie verwerkt.
‘Stabat Mater’ is door de eeuwen heen door plm. 600 componisten op muziek gezet. Hoe bijzonder!

Maar er is meer….

Het VKSO haalt alles uit zichzelf voor een fantastische uitvoering van Peer Gynt Suite no.1 van de Noorse componist Edvard Grieg.
Het behoort tot één van de meest geliefde klassieke muziekstukken. Toegankelijk, melodieus en verhalend. Gecomponeerd bij een gelijknamig toneelstuk van Henrik Ibsen in 1876, één van de meest opgevoerde Noorse toneelstukken.

Een concert om naar uit te zien dat uitgevoerd zal worden in de imposante St. Vituskerk dat een lange en rijke geschiedenis kent.

Locatie en informatie

St. Vituskirche

Domhof 18 Meppen (D)

€24,00 p.p.

Aanvang: 19:00 uur

notes

Aankomende concerten

09 dec, 2023

‘On Tour in Drenthe’ 1

‘On Tour in Drenthe’ een tweedaagse concerttour dat zich afspeelt op cultuurhistorische locaties met een rijke geschiedenis

lees verder
10 dec, 2023

‘On Tour in Drenthe’ 2

'On Tour in Drenthe' een tweedaagse concerttour dat zich afspeelt op cultuurhistorische locaties met een rijke geschiedenis

lees verder
07 jan, 2024

Nieuwjaarsconcert Kielzog Theater

Nu de oliebollen op zijn en de champagneglazen leeg, kan je het nieuwe jaar niet beter toetreden door het meebeleven van een bruisend Nieuwjaarsconcert

lees verder
beoordelingen clarinet
"

Enkele beoordelingen op Facebook:

- Ik vind dit een super veelzijdig orkest
- 5 sterren is het zeker waard
- Een super orkest
- Geweldig orkest!

" bekijk alle beoordelingen op facebook

Dit zijn onze zakelijke vrienden