06 nov, 2022

Beleef 12,5 jaar VKSO

GECANCELD
Helaas, helaas….hoe goed ontvangen een programma als ‘Het Verhaal van de Veenkoloniën’ ook is èn beloond werd met een 4**** recensie in het Dagblad van het Noorden, kan het toch gebeuren dat we het bij 3 zeer gewaardeerde concerten van ‘Het Verhaal van de Veenkoloniën’ moeten houden.

Jammer genoeg is de opkomst van het publiek nog niet op het oude niveau van voor de corona-pandemie.
We merken dat de doelgroep waar wij doorgaans voor spelen nog steeds aarzelend is om een theater of een concert te bezoeken dat betreft helemaal voor het concert in Haren (Ems) Duitsland
Wij kunnen niet anders constateren dat de ticketreservering/verkoop sterk achterloopt bij de verwachtingen.

Heel jammer en spijtig natuurlijk maar we kunnen het ons niet permitteren om hiervoor ruim 150 uitvoerenden ons laatste jubileumconcert te laten uitvoeren.

Diegenen die via ProTicket één of meer tickets hebben afgenomen en betaald ontvangen uiteraard het bedrag terug. Zie ook: https://www.proticket.de/kartenrueckgabe

Muzikale hoogtepunten en highlights uit het 12,5 jarig bestaan van het VKSO en het eerste deel van de vijfde symfonie van Sinfonia Epica, zijn daarom komen te vervallen.

Locatie en informatie

St. Martinuskirche (Dom van Emsland)

Kirchstrasse 5 49733 Haren (Ems) Duitsland

Aanvang: gecanceld

GECANCELD

Het VKSO, het orkest van de Veenkoloniën is in 12,5 jaar uitgegroeid tot een succesvol symfonieorkest in de Veenkoloniën, Noord Nederland en Duitse grensstreek.

En dat gaan we samen vieren! Een feestelijk jubileumprogramma met highlights van vier VKSO cultuurhistorische muzikale programma’s van ooit en nu; "Het verhaal van de Veenkolonien” met een compilatie uit ‘Streekgenoten’ – ‘Veendammer Wind’ – ‘Saffraan Symfonie’ en de wereldpremière ‘Sinfonia Epica’ van Dopper waaruit we deel 1 uit de 5e symfonie van Dopper zullen gaan uitvoeren.

Veel muzikale vrienden van het VKSO doen met ons mee; mezzosopraan Hanneke Tichelaar, altmezzo Carina Vinke, tenor Falco van Loon, bas - bariton Martijn Sanders, het Bolotny Trio, streektaalzanger Bert Hadders, gitarist, componist, schrijver en Yogi Jan Kuiper, Indiase muzikant Sandip Bhattacharya, het VKSO concertkoor, het Chor des Städtischer Musikverein Meppen

Verteller: Beno Hofman

Met dank aan stichting Cornelis Dopper

'Het Verhaal van de Veenkoloniën' is beloond met een 4**** recensie in het Dagblad van het Noorden

notes

Aankomende concerten

05 mei, 2023

Carmina Burana in wereldberoemde Smetana concertzaal Praag

Het VKSO is gevraagd om het iconische meesterwerk Carmina Burana van Carl Orff uit te voeren samen met een groot internationaal projectkoor en fenomenale solisten in het Praagse historische Obecni Dum waartoe de wereldberoemde Smetana concertzaal behoort.

lees verder
04 jun, 2023

Slotconcert Klassiek in’t Veen in concertboerderij d’Rentmeester

Concertboerderij d’Rentmeester voorheen ‘Onder de linden’ staat sinds jaar en dag in de wijde omtrek en ver daarbuiten bekend om de veel bezochte concertzaal. Niet voor niets want de kenmerkende akoestiek en de warme sfeer geven de optredens een extra cachet: Intiem en toch groots!

lees verder
beoordelingen clarinet
"

Enkele beoordelingen op Facebook:

- Ik vind dit een super veelzijdig orkest
- 5 sterren is het zeker waard
- Een super orkest
- Geweldig orkest!

" bekijk alle beoordelingen op facebook

Dit zijn onze zakelijke vrienden