07 apr, 2024

Een toonaangevend concert want dat wordt het! Het Duitse Städtischer Musikverein Meppen maakt zich op, om samen met sublieme solisten en het VKSO o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher de toehoorder een unieke avond vol klassiekers te bezorgen in de Vituskirche in het Duitse Meppen

Zo zal Mis in G van F. Schubert, een begaafde devotionele compositie, indringend en zeer gewaardeerd, ten gehore worden gebracht. Eén van de kortst durende composities van Schubert, in slechts enkele dagen gecomponeerd in 1815. Het werd één van de meest geliefde werken van de jong gestorven Schubert.
Citaat van Franz Schubert: ‘ Iedereen die van muziek houdt, kan nooit helemaal ongelukkig zijn’

Maar er is meer….

Symfonie no. 94 van de Oostenrijkse componist Joseph Haydn die een omvangrijk oeuvre naliet waarvan maar liefst 106 symfonieën. Symfonie no. 94. schreef Hayd in 1791 tijdens zijn periode in Londen. Deze werd ook wel ‘The Surprise Symphony’ genoemd. Haydn was een tijdsgenoot van Amadeus Mozart en Ludwig van Beethoven. Laatstgenoemde behoorde tot één van zijn leerlingen.
Citaat Joseph Haydn: ‘Het is de melodie die de charme van de muziek is en die is het moeilijkst te produceren.
De uitvinding van een mooie melodie is een geniaal werk’

Tot slot zal het majestueuze ‘Dettingen te Deum’, van één van de meest invloedrijkste componisten aller tijden George Friedrich Händel worden uitgevoerd. Triomfantelijk klinkende trompetten en pauken, delicate en imponerende solo- en koorpartijen zullen indruk maken met dit onovertroffen werk dat in aanwezigheid van King George II in 1743 in Londen in première ging.
Citaat George Friedrich Händel: ‘ Leer alles wat er te leren valt en kies dan je eigen pad’

M.m.v. Sonja Catalano (alt), Elizabeth Kooy (sopraan), Falco van Loon (tenor) en Marcel van Dieren (bas)

Locatie en informatie

St. Vituskirche

Domhof 18 Meppen 49716 Duitsland

€24,00 p.p. studenten en scholieren €5,00 p.p.

Aanvang: 19:30 uur

PROGRAMMA:

• Messe in G Dur   - F. Schubert

• Symfonie no. 94    - J. Haydn

• Dettingen te Deum   - G.F. Händel

notes

Aankomende concerten

08 jun, 2024

VKSO speelt Symfonie no. 4 van Anton Bruckner

Terwijl Johann Strauss jr. in 1874 ‘Fledermaus’ componeert, voltooit de in Oostenrijk geboren componist en organist Anton Bruckner (1824 – 1896) in hetzelfde jaar de eerste versie van de 4e symfonie. Na meerdere herzieningen en toevoegingen van overige delen, ging in 1881, één van de meest volprezen symfonieën van de hand van Bruckner, in Wenen in première: Symfonie no. 4

lees verder
15 jun, 2024

Klassik Nacht in het Duitse Haren(Ems)

In brede zin genieten van cultuur staat bij ‘Klassik Nacht’ altijd voorop, waarbij klassieke- en filmmuziek, internationale performances en culinaire hoogstandjes dit concert weer kleurrijk zullen maken!

lees verder
beoordelingen clarinet
"

Enkele beoordelingen op Facebook:

- Ik vind dit een super veelzijdig orkest
- 5 sterren is het zeker waard
- Een super orkest
- Geweldig orkest!

" bekijk alle beoordelingen op facebook

Dit zijn onze zakelijke vrienden