01 jun, 2018

Het Veenkoloniaal Symfonie Orkest

Locatie en informatie

Groningen

Weer een verrassend Promsconcert dat deze avond een spectaculaire afsluiting vormt van het jaarlijks terugkerende Vocaal Festival Annen hetgeen -dit weekend- volop in het teken staat van tientallen koren uit geheel Nederland die vele fantastische optredens zullen verzorgen, verspreid over 10 podia in het pittoreske dorpje Annen, dat in 2013 tot het leukste dorp van Drenthe is verkozen.

Kom en maak vanavond kennis met een bijzondere mix aan klassieke-, film-, musical- en popmuziek, uitgevoerd door een groot samengesteld koor en een groot symfonie orkest: het Veenkoloniaal Symfonie Orkest o.l.v. Lubertus Leutscher. Festival Proms Annen: ieder jaar weer een verrassende, levendige en unieke belevenis. Mis het niet!

 • Ouverture die Zauberflöte
  W.A. Mozart
 • Viool concert No. 1 deel 3 door solist Sergei Bolotny
  N. Paganini
 • Sheherezade deel 1 en 4
  N. Rimsky Korsakov
 • Pauze
 • Star Wars Suite
  J. Williams
 • Musical compilatie
  A. Lloyd Webber
 • ABBA songs
  orkest en koor
 • Land of Hope and Glory
  E. Elgar
notes

Aankomende concerten

08 jun, 2024

VKSO speelt Symfonie no. 4 van Anton Bruckner

Terwijl Johann Strauss jr. in 1874 ‘Fledermaus’ componeert, voltooit de in Oostenrijk geboren componist en organist Anton Bruckner (1824 – 1896) in hetzelfde jaar de eerste versie van de 4e symfonie. Na meerdere herzieningen en toevoegingen van overige delen, ging in 1881, één van de meest volprezen symfonieën van de hand van Bruckner, in Wenen in première: Symfonie no. 4

lees verder
15 jun, 2024

Klassik Nacht in het Duitse Haren(Ems)

In brede zin genieten van cultuur staat bij ‘Klassik Nacht’ altijd voorop, waarbij klassieke- en filmmuziek, internationale performances en culinaire hoogstandjes dit concert weer kleurrijk zullen maken!

lees verder
beoordelingen clarinet
"

Enkele beoordelingen op Facebook:

- Ik vind dit een super veelzijdig orkest
- 5 sterren is het zeker waard
- Een super orkest
- Geweldig orkest!

" bekijk alle beoordelingen op facebook

Dit zijn onze zakelijke vrienden