02 sep, 2018

Het VKSO start vandaag haar muzikale seizoen met diverse deelrepetities in een voormalige loods voor het stallen van locomotieven in het monumentale en markante gebouw: ‘De Graanrepubliek’ (voorheen de ‘Oude Remise’)

Met recht een bijzondere en inspirerende ambiance voor het VKSO om juist hier het nieuwe seizoen op te starten met deelrepetities waarbij u van harte welkom bent om dit eens mee te kunnen maken binnen een volledig gerestaureerd en indrukwekkend stukje industrieel erfgoed dat Groningen rijk is!

Locatie en informatie

'De Graanrepubliek'

Oudezijl 1 Bad Nieuweschans

gratis

Aanvang: 16:00 uur en 19:00 uur

Het VKSO start vandaag haar muzikale seizoen met diverse deelrepetities in een voormalige loods voor het stallen van locomotieven in het monumentale en markante gebouw: ‘De Graanrepubliek’ (voorheen de ‘Oude Remise’).

In dit monumentale gebouw worden nu o.a. ambachtelijke producten worden geproduceerd. Zo is er o.a. een mouterij, een bierbrouwerij, een biologische bakkerij, een ciderproducent gevestigd maar wordt er ook jenever en wodka gestookt, mosterd gemaakt en diverse pasta’s bereid.

Met recht een bijzondere en inspirerende ambiance voor het VKSO om juist hier het nieuwe seizoen op te starten met deelrepetities waarbij u van harte welkom bent om dit eens mee te kunnen maken binnen een volledig gerestaureerd en indrukwekkend stukje industrieel erfgoed dat Groningen rijk is!

Wat zijn deelrepetities?

Voorafgaand aan een concert vindt er veel plaats binnen een orkest. Orkestleden studeren thuis hun muziekpartijen in en komen vervolgens samen binnen het orkest om te repeteren o.l.v. de dirigent. Dit zijn de zogeheten tutti repetities. (tutti is de Italiaanse term voor alle(n).

Maar wat menig toehoorder misschien niet weet, is het belang van de te houden deelrepetities.
Een deelrepetitie betekent dat bijv. uitsluitend de strijkers met elkaar repeteren of juist de blazers dan wel slagwerk. Deze deelrepetities kan je bij de strijkers ook weer onderverdelen in het repeteren van enkel en alleen de eerste violen, de tweede violen, de altviolen, de celli en de contrabassen. Voor blazers geldt nagenoeg hetzelfde, deze kun je opsplitsen in hout- en koperblazers. Houtblazers zijn bijv. de fluiten, hobo’s, klarinet en de fagotten. Koperblazers daarentegen bestaan uit trompetten, trombones, hoorns en de tuba.

Zo kan iedere sectie binnen een orkest onderdeel zijn van een deelrepetitie en zijn deze deelrepetities uiterst belangrijk om de kwaliteit en het niveau van het orkest op peil te houden om zodoende het orkest naar een hoger level te brengen, naast de reguliere tutti repetities. Dit alles ter voorbereiding van weer een mooi muzikaal seizoen vol verrassende concerten en projecten, bedoeld voor u als muziek- en cultuurliefhebber!

 

Bovendien is dat nog niet alles voor vandaag!

Naast het proeven van de sfeer van deze deelrepetities binnen de 'Graanrepubliek', zal de 'Graanrepubliek' u graag heerlijke streekgebonden producten willen laten proeven, welke in de 'Graanrepubliek' voor u worden bereid, zoals de Groningse graanbitterbal, bier of sap. Maar ook heerlijke soep en brood dat vers uit eigen keuken en met passie bereid en geserveerd zal worden. ( Dit is overigens niet gratis)

Meer info: www.graanrepubliek.nl

notes

Aankomende concerten

07 jul, 2024

VKSO speelt op FestiValderAa

Bij FestiValderAa kan je genieten van muziek, theater en kunst op 5, 6 en 7 juli! Een festivalweekend om veel te ontdekken en te beleven op meerdere locaties in het prachtige Drentsche stroomdallandschap!

lees verder
27 okt, 2024

VKSO speelt Symfonie no.4 van Anton Bruckner

Bruckner behoort niet voor niets tot de 'allerhoogst' verklaarde componisten! Kom en oordeel zelf!

lees verder
17 nov, 2024

Evergreens & Classicals in theater Geert Teis

Dat dit veelzijdige concert indruk zal maken staat nu al vast!

lees verder
beoordelingen clarinet
"

Enkele beoordelingen op Facebook:

- Ik vind dit een super veelzijdig orkest
- 5 sterren is het zeker waard
- Een super orkest
- Geweldig orkest!

" bekijk alle beoordelingen op facebook

Dit zijn onze zakelijke vrienden