VKSO in Culturele Hoofdstad van Europa 2018 in het kader van Friese Emmy Award

Het VKSO, het orkest van de Veenkoloniën, spreidt haar vleugels uit naar Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van Europa 2018! In het kader van de uitreiking van de ‘Friese Emmy Award’ vernoemt naar de virtuoze violiste Emmy Verhey, die onafgebroken een vijftig jaar durende nationaal- en internationale carrière genoot, zal op 1 juli a.s., het ruim 70 koppig VKSO o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher, genoemde uitreiking begeleiden.

Deze onderscheiding wordt uitgereikt door Emmy Verhey in eigen persoon, aan jong muzikaal talent afkomstig uit de provincie Friesland. Dit zal geheel volgens traditie vergezeld gaan met een toegankelijk en bijzonder concert waarbij de keuze viel op het VKSO dat zich sinds 2010 succesvol uitrolt met spraakmakende concerten, educatieve en uitdagende projecten binnen de provincies Groningen en Drenthe èn de grenstreek van Duitsland.

De ‘Friese Emmy Award’ gaat dit jaar naar trompettist Saleem Khan waarbij het VKSO deze terechte talentvolle winnaar muzikaal zal begeleiden met ’trompetconcert in E flat major’ van componist J. Haydn en zal het VKSO tevens de aangemerkte veelbelovende celliste Wytske Holtrop muzikaal ondersteunen met een celloconcert van E. Elgar.


Het VKSO completeert deze avond met intrigerende werken als ‘Symfonie no.6’ van C. Dopper en de ‘Jazzsuite no. 2’ van D. Shostakovich in de AEGON zaal van Stadsschouwburg De Harmonie te Leeuwarden.

Zie ook:   https://www.harmonie.nl/agenda/friese-emmy-award-2018/2102

trompettist Saleem Khan:

celliste Wytske Holtrop:

PROGRAMMA:
• Symfonie no. 6 (Amsterdamse) – C. Dopper
• Celloconcert in E minor opus 85 orkest en soliste Wytske Holtrop – E. Elgar
• Pauze
• Uitreiking Friese Emmy Award 2018
• Trompetconcert in E flat major, solist: Saleem Khan – J. Haydn
• Jazzsuite no.2 – D. Sjostakovitsj