Kerk en MuziekCaroussel 2018 m.m.v. Sergei Bolotny en Keiko Sakuma

Stichting Oude Groninger Kerken organiseert samen met het VKSO een serie bijzondere (kamermuziek)concerten in zes geselecteerde Oude Groninger kerken waar muziek en cultuurhistorie samenkomen.

In het najaar 2018 verzorgt de Stichting Oude Groninger Kerken samen met het VKSO, het orkest van de Veenkoloniën, een serie bijzondere (kamermuziek)concerten in zes geselecteerde Oude Groninger Kerken. Door muziek aan deze kerken te verbinden, vestigen zij de aandacht op het rijke en culturele verleden van de provincie Groningen.

In de zes Oost Groninger kerken brengen musici uit het VKSO een gevarieerd en breed programma: ‘Kerk en MuziekCaroussel’. Variërend van kleine kamermuziekensembles tot het voltallig VKSO symfonieorkest worden eeuwenoude stenen tot klinken gebracht!

De Stichting Oude Groninger Kerken en het VKSO dragen met het programma ‘Kerk en MuziekCaroussel’ vol overtuiging bij aan de trots op onze culturele regio!

Deze middag het eerste kamermuziekconcert uit deze reeks:

Sergei Bolotny – viool en Keiko Sakuma – piano

Sergei Bolotny – viool en Keiko Sakuma – piano, zijn door hun hoogstaande virtuositeit en muzikaliteit zeer geziene musici in binnen- en buitenland. Het is niet voor niets dat dit muzikale echtpaar vanmiddag voor u op de restanten van een wierde, het hoogste punt van dit dorp, binnen deze laat Romaanse kerk uit de 13e eeuw, een prachtig samengesteld kamermuziekconcert zal gaan uitvoeren.

Een meester-violist en een pianiste van topklasse met een uitstekende internationale reputatie. Ga daar maar eens rustig voor zitten om uitzonderlijk van te genieten!

Programma:

• Claude Debussy Sonate voor viool en piano
1.Allegro vivo
2.Intermede. Fantasque et leger
3.Finale. Tres anime

• Johannes Brahms Sonate voor viool en piano No 2 opus 100
1.Allegro amabile
2.Andante tranquillo
3.Allegretto grazioso

• Fritz Kreisler Chanson Louis XIII et Pavane in the Style of Couperin voor viool en piano

• Darius Milhaud Sonate No.1 voor viool en piano
1.Lento Robuste
2.Tres lent
3.Tres rythme, joyeux